Ο Δήμος Καλλιθέας βράβευσε τον Grand Master σκακιστή Σταμάτη Κούρκουλο – Αρδίτη

0
460

​Ο   Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και  Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου Καλλιθέας,   βράβευσε  τον Καλλιθεάτη Σκακιστή Σταμάτη Κούρκουλο – Αρδίτη για την πολύ μεγάλη διάκριση του ως ο 16ος GrandMaster στην ιστορία της Ελλάδας, μετά και από την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών του 2023 στη Σερβία.

​Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος  απένειμε το βραβείο στον αθλητή του Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας, Σταμάτη Κούρκουλο – Αρδίτη, στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία του προέδρου του ΟΠΑΑ «Γιάννης Γάλλος»  Μανώλη Κωστάκη και της προέδρου του Σ.Ο.Κ. Μαρίας – Άννας Στεφανίδη.

​Ο Καλλιθεάτης αθλητής του Σ.Ο.Κ., ξεκίνησε το σκάκι  από πολύ μικρή ηλικία και από τα 5 του χρόνια ανήκει στο ρόστερ της Καλλιθέας .

​Ο Σταμάτης Κούρκουλος –Αρδίτης,  το 2019 αήττητος στέφεται  Πρωταθλητής Ελλάδας  και αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας, ενώ  η κατάκτηση  της 4ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών του 2023 στη Σερβία, αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία στο Ελληνικό σκάκι όλων των εποχών. Μέχρι σήμερα ο Καλλιθεάτης σκακιστής μετράει στο ενεργητικό του 2.553 διακρίσεις

​Ο Δήμαρχος Καλλιθέας  Δημήτρης Κάρναβος σχετικά με τη βράβευση του αθλητή δήλωσε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς, τον Αρχηγό του Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας, Σταμάτη Κούρκουλο – Αρδίτη, για τις μεγάλες διακρίσεις του, που μας δίνουν περηφάνια, χαρά και συγκίνηση. Οι επιτυχίες του συμπολίτη μας, διαφημίζουν τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο»

Comments are closed.