Οι Τζιτζιφιές εκπέμπουν SOS – Παρέμβαση κατοίκων στα Μέσα Ενημέρωσης

0
898

Την αγωνία τους για το τι θα φέρουν οι κλιματολογικές ανατροπές το φθινόπωρο αλλά και το χειμώνα εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής των Τζιτζιφιών που έχουν πληγεί την τελευταία τριετία από τις πλημμύρες στις γειτονιές τους.

Προκειμένου δε να βρουν λύση στο πρόβλημα τους αλλά και στο θέμα της  έλλειψης νομικού πλαισίου ώστε να τους καταβληθούν και αποζημιώσεις από τις ζημιές που τους έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες στις περιουσίες τους κατέφυγαν στη δημοσιοποίηση του θέματος σήμερα, Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, με παρέμβαση που έκαναν στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».


Διαβάστε το ρεπορτάζ όπως δημοσιεύτηκε από το MEGA

Στην περιοχή Τζιτζιφιές, στην οδό Βότση, οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο των πλημμυρών. 

Οι κάτοικοι της οδού Βότση, στις Τζιτζιφιές ζουν με τον φόβο της επόμενης πλημμύρας κι αυτό γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν φραγεί από άλλα έργα που γίνονται στο Δέλτα Φαλήρου, τα οποία έχει αναθέσει η Περιφέρεια.

Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι οι κάτοικοι των περιοχών να έχουν πλημμυρίσει τρεις φορές, μία το 2018 και δύο το 2022, μία τον Οκτώβριο και μία τον Νοέμβριο.

Στο σύνολο ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι πέντε πολυκατοικιών επί της οδού Βότση και άλλων δύο πολυκατοικιών από τον πίσω δρόμο.

Ο κος Σιγάλας, ένοικος πολυκατοικίας δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»: «Είναι ένα αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο είναι τεράστιο και μέχρι πρώτινος δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Έχουμε επισημάνει ότι  μετά την διαπλάτυνση του δρόμου, έχουν φράξει την έξοδο που φεύγουν τα νερά. Στείλαμε έγγραφο στην Περιφέρεια, η οποία μας απάντησε ότι υπεύθυνος είναι ο δήμος. Η δημαρχία μας έστειλε ένα έγγραφο που μας απέρριψε τις αιτήσεις γιατί δεν είναι μέσα στο νόμο και θα κάνουν μία τροπολογία».

Οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει λέβητες στα σπίτια αλλά και αυτοκίνητα.

Πηγή:

Comments are closed.