ΝΟΤΚ: Ολοκληρώθηκε ο διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας «29η Κυκλάδες Regatta 2023»

0
879

Ένας ακόμη διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης με την επωνυμία «ΚΥΚΛΑΔΕΣ REGATTA» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για μια ακόμη φορά.

Πρόκειται για το διεθνή αγώνα που διοργανώνει  επί 29 χρόνια ο ιστορικός Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (ΝΟΤΚ) όπου για μια ακόμη φορά εντυπωσίασε όλους όσους συμμετείχαν αλλά και όλους όσους παρευρέθηκαν στους τερματισμούς και τις τελετές απονομής των βραβείων στους νικητές.

Παρά τους αέρηδες και τα δυνατά κύματα το  συνολικό πρόγραμμα κύλησε ομαλά και οι εκδηλώσεις που έγιναν χάρισαν σε όλους όμορφες και αξέχαστες στιγμές.

Οι καιρικές συνθήκες που συνάντησαν οι αγωνιζόμενοι στη θάλασσα του Αιγαίου ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις ευνοϊκές (δυνατοί άνεμοι) γεγονός που συνέβαλε στην επιτυχία του αγώνα.

Ωστόσο και στις περιπτώσεις όπου η άπνοια επικράτησε σε ορισμένα σημεία της διαδρομής βοήθησε ώστε να αποδειχθεί η δυναμική και η αξιοσύνη κυβερνητών και πληρωμάτων των 40 σκαφών που μετείχαν στην Regatta των Κυκλάδων.

Από την πλευρά των διοργανωτών του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας (ΝΟΤΚ ) και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους αφανείς «ήρωες» τέτοιου είδους διοργανώσεων, που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους των νησιών που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε οι αγωνιζόμενοι να βρουν ότι χρειάζονται για να δέσουν με ασφάλεια και γρήγορα στα λιμάνια. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι απλοί καβοδέτες, οι υπεύθυνοί των λιμενικών ταμείων και οι λιμενικοί των νησιών τους οποίους και ευχαρίστησαν δημοσίως όπως και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή και ολοκλήρωση του αγώνα.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα είχαμε ανά ιστιοδρομία τα εξής αποτελέσματα:

1η  ιστιοδρομία Φλέβες- Παροικιά Πάρος της 29ης ΚΥΚΑΔΕΣ REGATTA 2023.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη θάλασσα του Αιγαίου δεν εμπόδισαν  τα 40 σκάφη να τερματίσουν στην Παροικιά της Πάρου.

Τα σκάφη που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις είναι:

Κατηγορία Performance: ERYTOS II COSMOTE με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο του ΝΟ Παλαιού Φαλήρου.

Κατηγορία SPORT 1: ΕΥΡΙΑΛΗ  με κυβερνήτη τον Νίκο Νικολόπουλο του ΝΟΤΚ

Κατηγορία SPORT 2 :CHRISTINA  με κυβερνήτη τον Γιώργο Βιδάλη του ΣΕΑΝΑΤΚ

Κατηγορία SPORT 3: TWEETY με κυβερνήτη τον Κώστα Ριτσώνη του ΝΟ Χαλκίδας.

Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου (ΝΟΠ), εκτός από τις βραβεύσεις των πρώτων, αναγγέλθηκε η αδελφοποίηση των δύο ομίλων ΝΟΤΚ και ΝΟΠ.

2η ιστιοδρομία του 29ου Διεθνούς Αγώνα Ανοικτής Θάλασσας ΠΑΡΟΣ – ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ REGATTA 2023

Τα σκάφη που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις είναι:

Κατηγορία PERFORMANCE: ΙΩΝΙΑ, με κυβερνήτη τον Τζανέτο Κυριακίδη, του ΝΟΤΚ.

Κατηγορία SPORT 1: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, με κυβερνήτη τον Βαγγέλη Ταμπακόπουλου, του ΝΑΟΒ.

Κατηγορία SPORT 2: ADRA – Doculand, με κυβερνήτη τον Ζηνόβιο Γρηγοριάδη του ΝΑΟΒ.

Κατηγορία SPORT 3: TWEETY, με κυβερνήτη τον Κώστα Ριτσώνη, του Ν.Ο. Χαλκίδας.

Το βράδυ στην προβλήτα των Κουφονησίων οι παράγοντες του νησιού είχαν διοργανώσει μια εξαιρετική τελετή απονομής με έντονο αίσθημα φιλοξενίας, απίστευτο κέφι και γευστικότατα παραδοσιακά εδέσματα.

Στην τελετή παρέστησαν ο πρόεδρος της κοινότητας Κουφονησίων Αντώνης Κωβαίος και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νάξου Βαγγέλης Κωστάρας.

3η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ – ΣΙΦΝΟΣ

Η μεταστροφή των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στη θάλασσα του Αιγαίου κατά τη διάρκεια της 3ης ιστιοδρομίας από τα Κουφονήσια στην Σίφνο δυσκόλεψαν τους ιστιοπλόους που μετέχουν στην 29η ΚΥΚΛΑΔΕΣ REGATTA 2023, αλλά δεν τους εμπόδισαν να τερματίσουν στο λιμάνι των Καμαρών στην όμορφη Σίφνο.

Τα σκάφη που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις είναι:

Κατηγορία PERFORMANCE: HAKOUNA MATATA, με κυβερνήτη τον Ευθύμιο Μπαστή, του «Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοικτής Θάλασσας» (ΙΟΒΑΘ),

Κατηγορία SPORT 1: TOMAHAWK, με κυβερνήτη τον Τάκη Σκαρμέα, του ΝΟΤΚ

Κατηγορία SPORT 2 : CHRISTINA του ΣΕΑΝΑΤΚ με κυβερνήτη τον Γιώργο Βιδάλη.

Κατηγορία SPORT 3: TWEETY, με κυβερνήτη τον Κώστα Ριτσώνη, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας (ΙΟΧ)

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής στην πλατεία των Καμαρών παρουσία τηςΔημάρχου Σίφνου Μαρίας Ναδάλη, του διοικητή του Λιμεναρχείου Υποπλοιάρχου Λ.Σ Παναγιώτη Ζαχαράκη, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Απόστολου Διαμαντή και πολλών τοπικών παραγόντων.

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής και δείπνο με νόστιμα τοπικά εδέσματα που είχε ετοιμάσει ο τοπικός γυναικείος πολιτιστικός σύλλογος.

Το τελευταίο σκέλος του αγώνα, η 4η ιστιοδρομία ξεκίνησε από τις Καμάρες της Σίφνου και ολοκληρώθηκε στη νήσο Πάτροκλος την Κυριακή 2 Ιουλίου.

Τα τελικά αποτελέσματα ανά κατηγορία έχουν ως εξής: 

ΚατηγορίαPERFORMACE:

1ο το σκάφος HAKUNA MATATA, με κυβερνήτη τον Ευθύμιο Μπαστή, του ΙΟΒΑΘ ( Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βόλου Ανοικτής Θάλασσας)

2ο το σκάφος ΙΩΝΙΑ με κυβερνήτη τον Τζανέτο Κυριακίδη, του ΝΟΤΚ

3ο το σκάφος ERYTOS II COSMOTE με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο, του Ν.Ο Παλαιού Φαλήρου (ΝΟΠΦ)

Κατηγορία SPORT:

1ο το σκάφος TWEETY, με κυβερνήτη τον Κώστα Ριτσώνη, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας (ΙΟΧ)

2ο το σκάφος ASSANTE, με κυβερνήτη τον Άλκη Γεωργιάδη, του ΣΙΠ ΟΤΕ

3ο το σκάφος ADRA DOCULANT με κυβερνήτη τον Ζηνόβιο Γρηγοριάδη,του ΝΑΟΒ.

Comments are closed.