Νοέμβρης ’73 – Οι διεκδικήσεις μαθητών & φοιτητών δυστυχώς ακόμη και σήμερα είναι ανεκπλήρωτες

0
189

Την αδυναμία εορτασμού στα σχολεία της επετείου της εξέγερσης μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, λόγω της πανδημίας, επισημαίνει στο επετειακό μήνυμα της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας.

Το Δ.Σ. επισημαίνει ακόμη ότι «…οι γονείς τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες στην εκπαίδευση των παιδιών μας…».

Αναλυτικά το μήνυμα για το Πολυτεχνείο της Ένωσης Γονέων

Δυστυχώς για δεύτερη συνεχιζόμενη χρόνια η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη  του 1973 θα γιορταστεί σε συνθήκες πανδημίας. Τα σχολεία μας για άλλη μία χρονιά δεν θα καταφέρουν να γιορτάσουν τη μεγάλη αυτή ημέρα της εξέγερσης των μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών όπως της αρμόζει. Είναι σκόπιμο όμως να θυμίζουμε στους παλιούς αλλά και να γνωρίζουμε τους νέους ότι οι διεκδικήσεις των τότε μαθητών και φοιτητών δυστυχώς είναι ακόμα και σήμερα ανεκπλήρωτες.

Για  “ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΊΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ” μιλούσε  το κεντρικό σύνθημα. 

Σήμερα που έχει φτάσει πια Νοέμβρης του 2021 ακόμα διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες στην παιδεία της χώρας μας. Θέλουμε να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη για να μπορούμε να οραματιζόμαστε και αγωνιζόμαστε για καλύτερες συνθήκες παιδείας στα παιδιά μας. Εμείς οι γονείς τιμούμε  την εξέγερση του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη του 1973 και συνεχίζουμε  να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες στην εκπαίδευση των παιδιών μας.

Comments are closed.