Νίκος Χαρδαλιάς αντί Γιώργου Πατούλη – Τρέχουν και δεν φτάνουν όσοι «εκτέθηκαν» μαζί του

0
1150

Στο Μαξίμου το πήραν απόφαση και δύσκολα πλέον θα μπορούν να κάνουν πίσω, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης οριστικοποίησε τη ρήξη του με το νυν Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Έτσι οι άμεσοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού προχώρησαν στις επαφές που είχαν στα πλάνα τους προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής που θα βγάλει ταυτόχρονα εκτός μάχης τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος πλέον περνά «απέναντι» και γίνεται το «μαύρο πρόβατο» για τη ΝΔ.

Πρώτη επιλογή, ίσως και επιπόλαιη, ήταν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ο οποίος πέρασε την πόρτα του Μαξίμου την Παρασκευή το απόγευμα προκειμένου να συναντηθεί αρχικά με στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, για να επανέλθει την επόμενη ημέρα, Σάββατο, βλέποντας τον ίδιο τον Πρωθυπουργό όπου και διαφάνηκε μια δυσκολία στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Έτσι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, φθάσαμε στο τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη στον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ενώ βρισκόταν σε επιθεώρηση μονάδων σε Θεσσαλονίκη και Θράκη, επέστρεψε εσπευσμένα προκειμένου να συναντηθεί με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Μπρατάκο και τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, όπου μετά από ώρα φαίνεται να «κλείδωσε» οριστικά η υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Αττικής.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει προβληματισμό σε όσους είχαν «ποντάρει» σε μια βέβαιη νίκη του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής, σπεύδοντας να κλείσουν μια θέση στο ψηφοδέλτιο του, και τώρα η διαφαινόμενη νίκη γίνεται βραχνάς στις επιλογές τους.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Πατούλης θα βρεθεί πλέον αντιμέτωπος με το σκληρό μηχανισμό του κόμματος της ΝΔ, με σοβαρό ενδεχόμενο στελέχη που είναι υποψήφια ως τώρα μαζί του να μετακινηθούν στον νέο συνδυασμό που θα καταρτίσει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά τοποθετείται για σήμερα ή το αργότερο αύριο, ενώ ο ίδιος θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη, μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την Κύπρο και τη Λέσβο.

Το who is who του Νίκου Χαρδαλιά

Γέννημα – θρέμμα Βυρωνιώτης, με καταγωγή από τα Γρανιτσά Ευρυτανίας από την πλευρά του έμπορου πατέρα του Γιώργου Χαρδαλιά, και τη Σμύρνη από την πλευρά της μητέρας του, Αλεξάνδρας Ιορδανίδου, γεννήθηκε εκεί το 1968.

Χρόνια αργότερα αυτή η διαρκής σχέση με τον Βύρωνα και τα προβλήματά του τον έφερε στον δήμο. Ήδη από το 1994 είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος, για να εκλεγεί Δήμαρχος το 2003 με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχε και σε κομματικά όργανα. Έμεινε στο τιμόνι του Δήμου ως το 2014, για τρεις συνεχόμενες θητείες. Από το 2014 έως το 2019 ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής. 

Τον Ιούλιο του 2019 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τον Μάρτιο του 2020 στο ξέσπασμα της πανδημίας.

Ανέλαβε τις καθημερινές ενημερώσεις, κάθε απόγευμα στις 6, με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Το επόμενο καλοκαίρι κλήθηκε να διαχειριστεί τις δασικές πυρκαγιές, έργο που του «κληροδότησε» ένα ισχαιμικό επεισόδιο και δύο στεντ. Το ξεπέρασε γρήγορα και μετακινήθηκε στο υπουργείο Άμυνας, όπου επέστρψε και μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Comments are closed.