Μπακαλιαροντολμάδες!

0
1924

Νηστείας συνέχεια και η Νέα Καλλιθέα σας προτείνει την σπεσιαλιτέ συνταγή για νόστιμους μπακαλιαροντολμάδες από το μεζεδοπωλείο «Παπαγάλος» (Παν. Τσαλδάρη 261, Καλλιθέα, τηλ. 210.95.94.701).

Ξεκινάμε πρώτα με την αγορά των υλικών, όπου θα χρειαστούμε:

600 γραμ ξαλμιρισμένο μπακαλιάρο και τεμαχισμένο1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα2 καρότα τριμμένα1 1/2 ντομάτα κομμένη σε κύβους1 κρεμμύδι τριμμένο χοντρά1 λάχανο φρέσκο [το ζεματάς με λίγο αλάτι] 1 1/2 φλιτζάνι λάδιμαϊδανό, πιπέρι.

Ας περάσουμε τώρα στην εκτέλεση όπου πρώτα ζεματάμε το λάχανο, ανοίγουμε τα φύλλα του και τα αφήνουμε να κρυώσει.

Σ’ ένα μπολ ανακατώνουμε όλα τα υλικά, τα τυλίγουμε με το λάχανο και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν 1/2 ώρα. [τα δοκιμάζεις] Αφού βράσουν κάνουμε την σαλτσούλα.

Στη συνέχεια χτυπάμε σ΄ένα πιάτο, λεμόνι, κορνφλάουρ και ζωμό από το φαγητό ή λεμόνι με μουστάρδα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σερβίρουμε το πεντανόστιμο φαγητό.

Καλή μας όρεξη.

Comments are closed.