Με παρέμβαση Μητσοτάκη ακυρώνεται η παρουσία φιλάθλων… Δεν μιλάνε μεταξύ τους;

0
559

Την ανάκληση της απόφασης για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στα γήπεδα ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν από λίγο με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια ακόμη ανατροπή σκηνικού σε λιγότερο από 24 ώρες

Η σημερινή απόφαση έρχεται να ανατρέψει όλα όσα έγιναν χθες το βράδυ, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μερική επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, δίνοντας παράλληλα την εντύπωση πως δεν πρέπει να μιλούν μεταξύ τους στην κυβέρνηση καθώς πρόκειται για μια ακόμη απόφαση υπουργείου που ανακαλείται με απόφαση του Πρωθυπουργού.

 Ωστόσο και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι λοιμοξιολόγοι πίεζαν για 5% ή καθόλου μέχρι αργά χθες το βράδυ. Τελικά οι όποιες ενστάσεις ξεπεράστηκαν και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για τη μερική επιστροφή του κόσμου με τους Ευρωπαϊκούς αγώνες Ολυμπιακού (αύριο Τετάρτη κόντρα στη Μαρσέιγ αύριο για το Champions League), ΠΑΟΚ (μεθαύριο Πέμπτη κόντρα στην Ομόνοια για το Europa League) να λειτουργουν πιλοτικά για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Αλλαγή στο σκηνικό της παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα.

Αργά χθες το βράδυ, ωστόσο, μετά από σύσκεψη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα κρίθηκε πως το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική είναι ιδιαίτερα βαρύ (“επίπεδο 3”) και πως η παρουσία χιλιάδων φιλάθλων στα γήπεδα, έστω και σε απόσταση ο ένας από τον άλλον (κάτι που, όμως, είναι δύσκολο να ελέγχεται) θα προκαλούσε συνθήκες συνωστισμού και θα έστελνε λάθος μήνυμα την ώρα που είναι πιθανό να αποφασιστούν νέα πρόσθετα μέτρα.

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση  κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Comments are closed.