Με νεύρα…αλλά χωρίς νεύρο και ψυχραιμία

0
587

Ήττα και …. «αντίο» στο όνειρο της ανόδου

Για την 28η αγωνιστική της Super League 2 η Ηλιούπολη υποδέχτηκε την Athens Kallithea στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Σε ένα παιχνίδι με αρκετά νεύρα, φάουλ και λίγες καλές στιγμές η Ηλιούπολη επικράτησε με 1-0, βάζοντας ουσιαστικά «ταφόπλακα» στα όνειρα των φιλοξενούμενων για άνοδο στη Super League 1, σε συνδυασμό και με τη νίκη της Κηφισιάς επί της Επισκοπής. Το γκολ της αναμέτρησης ο Εμάνουελ Άντο στο 8ο λεπτό. Χαμένο πέναλτι από τον Λουκίνα στο 54′ για τους φιλοξενούμενους.

Ρεπορτάζ:   Ντίνος  Μπέσσας

To φιλμ του αγώνα 

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να κυριαρχήσουν, έχοντας τη κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορέσουν να απειλήσουν ουσιαστικά. Η Ηλιούπολη από την άλλη ήταν προσηλωμένη στο αμυντικό της πλάνο και μόλις στη πρώτη της καλή στιγμή άνοιξε το σκορ.

Ο Μπαστακός έκλεψε τη μπάλα έξω από τη περιοχή, τη κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Άντο, ο οποίος με ωραίο πλασέ νίκησε το Βοσνιάδη και έγραψε το 1-0. Η Athens Kallithea προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε μέσα από στατικές φάσεις. 

Στο 21ο λεπτό ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ από μέση απόσταση με σέντρα, ο Καινούργιος πήρε τη κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ στο 32΄ ο Ντεμέτριους με σέντρα-σουτ προσπάθησε να ξεγελάσει το Περιστερίδη, αλλά ο τερματοφύλακας τον γηπεδούχων έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.


Στο δεύτερο ημίχρονο η ένταση του παιχνιδιού ανέβηκε. Πάλι η ομάδα του Γιώργου Σίμου ξεκίνησε πιο δυνατά, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Στο 54ο λεπτό η Athens Kallithea έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της για να σκοράρει, όταν ο Ντεμέτριους ανατράπηκε από τον Τσαφταρίδη και ο διαιτητής Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 γκολ, Γιάννης Λουκίνας, ο Περιστερίδης όμως έπεσε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 58΄ ο Ντεμέτριους ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς αποβλήθηκε για χτύπημα εκτός φάσης πάνω στο Τσαφταρίδη, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Στο 79’ η Ηλιούπολη έχασε μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει το τρίποντο. Μετά από φάση διαρκείας, ο Μπαξεβάνος και ο Γκοτσούλιας προσπάθησαν να σκοράρουν με δυνατά σουτ, όμως και τις δύο φορές ο Βοσνιάδης αντέδρασε σωστά πραγματοποιώντας εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, έστω και με αριθμητικό μειονέκτημα να ισοφαρίσουν και δημιούργησαν δύο πολύ καλές στιγμές. Στο 80ο λεπτό ο Κυνηγόπουλος σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή με τον Περιστερίδη να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ στο 94΄ η Αthens Kallithea έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της για να σκοράρει. Ο Κυνηγόπουλος σέντραρε από τα δεξιά, ο Λουκίνας πήρε τη κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στο Ζιούλη και χτύπησε στο δοκάρι, με το Περιστερίδη τελικά να διώχνει σε κόρνερ.

Η Athens Kallithea μετά από αυτή την ήττα είδε την απόσταση από τη κορυφή να μεγαλώνει και η υπόθεση άνοδος να γίνεται πολύ δύσκολη. Μετά τη νίκη της Κηφισιάς επί της Επισκοπής με 5-1, πλέον η ομάδα του Γιώργου Σίμου βρίσκεται στο -5 (59 βαθμοί έναντι 64 της Κηφισιάς) από τους πρωτοπόρους και δύσκολα μπορεί να αλλάξει κάτι στις 2 τελευταίες αγωνιστικές. Από την άλλη η Ηλιούπολη, πραγματοποιεί μία εξαιρετική πορεία για τα δεδομένα της, έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή της στη κατηγορία και βρίσκεται στην 7η θέση με 41 βαθμούς

Το φύλλο αγώνα 

ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ATHENS KALLITHEA FC  1 – 0

Διαιτητές: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Νικολακάκης (Λασιθίου), Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Σκόρερ: Άντον (7′)

Κάρτες: Ντεμέτριους (58′) κόκκινη

ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Νίκος Παντέλης :

Περιστερίδης, Ανδρέου, Ζιούλης, Βάρκας, Τσαταρίδης, ΜπαξεβάνοςΓκοτσούλιας, Κρέτση (87’ Ντόη), Βασιλείου (87’ Γεωργιάδης), Άντο (67’ Δημητριάδης), Μπαστακός (70’ Έμπερτ)

ATHENS KALLITHEA FC  (Γιώργος Σίμος): 

Βοσνιάδης, Βασιλούδης, Ευαγγέλου, Βλάχος (88′ Τσιντώνης), Καινύργιος, Σαντάνα (74′ Μπάμπης), Ματίγια (88′ Μάλτσι), Ντεμέτριους, Ναμπί, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας

Comments are closed.