Με «άδεια χέρια» έφυγε η Διαπαραταξιακή από τη συνάντηση με τη Δόμνα Μιχαηλίδου

0
663

Με «άδεια χέρια» έφυγε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας από τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου για το Πρώτυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο.

Η Διαπαραταξιακή, που αποτελείτο από το Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, την αντιδήμαρχο Άννα Πάσχου, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστα Ασκούνη, τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννη Βακαλόπουλο,  τον εκπρόσωπο της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» Δημοτικό Σύμβουλο Θοδωρή Παπαθανασόπουλο, τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα» αντιδήμαρχο Πολιτισμού Λάζαρο Λασκαρίδη, την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. ΟΠΑΑ «Γιάννης Γάλλος» Δημοτική Σύμβουλο Νατάσα Αδαμοπούλου και τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Μια Πόλη στο Δρόμο» Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Ξεντέ, έθεσε υπόψιν της υφυπουργού την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πλην όμως η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες του neakallithea.gr, δε φάνηκε διατεθειμένη να κάνει πίσω στα όσα έχουν αποφασιστεί από την ίδια, την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές για το Π.Ε.Ν. κάνοντας σαφή «υπαινιγμό» για αδράνεια των Δ.Σ. του Ιδρύματος και του Φιλανθρωπικού Σωματείου, ως προς τα καταγγελλόμενα, γεγονός που οδήγησε στη δική της παρέμβαση. 

Ουσιαστικά η ίδια, για όση ώρα παρέμεινε στη συνάντηση με τη Διαπαραταξιακή, αναφέρθηκε στην ενέργεια της να παραπέμψει άμεσα το θέμα στις εισαγγελικές αρχές, μιλώντας ακόμη για οριστική απόφαση ως προς την αποϊδρυματοποίηση του Νηπιοτροφείου, γεγονός που ερμηνεύεται ως οριστικό κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής του, ενώ απέρριψε κάθε συζήτηση για «ξεμπλοκάρισμα» των όποιων χρηματοδοτήσεων

Η κα Μιχαηλίδου, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αποχώρησε από τη συζήτηση, λόγω προετοιμασίας νομοσχεδίου το οποίο θα παρουσιάσει η ίδια στη Βουλή, και η συζήτηση συνεχίστηκε με τους Συμβούλους της υφυπουργού χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κάποιο περαιτέρω ενδιαφέρον.

.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος ζήτησε να υπάρξει και νέα συνάντηση με την παρουσία του προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου του Π.Ε.Ν. Θανάση Παπαρούπα κάτι για το οποίο δε φάνηκε να απορρίπτεται από τα στελέχη του ιδιαίτερου γραφείου της υφυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση ουσιαστική ενημέρωση για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα υπάρξει στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα ακολουθήσει, πιθανότατα τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022.

Comments are closed.