Μένουμε Σπίτι…αλλά πάμε για καφεδάκι, θέατρο και για ένα ποτάκι…

0
539

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!
ΑΛΛΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΑΤΡΟ, ΠΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΚΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ…!!!


Στην εποχή του Διαδικτύου τίποτα δεν μπορεί να μας αντισταθεί. Κάθε σκέψη μας μπορεί να πάρει σάρκα και οστά φθάνει να είμαστε εξοπλισμένοι τεχνολογικά.

Η ανάγκη για καφέ, ποτό, θέατρο ή σινεμά μπορεί να διαφοροποιεί λίγο την τετριμμένη πρακτική όμως δεν μας αφήνει από επιλογές έστω και με ένα πιο προχωρημένο τρόπο, ο οποίος σίγουρα κάποτε θα ερχόταν, αλλά λόγω της κορωνοιδιτιδας έφθασε μια ώρα αρχύτερα…!!!

Ξεκινάμε λοιπόν; Πάμε για ένα καφεδάκι;

Η «Κιμωλία» λοιπόν φτιάχτηκε για να προσφέρει τον χώρο σε ανθρώπους να συναντιούνται και να δημιουργούν αναμνήσεις. Κι έτσι, αυτή η «παύση» λόγω κορωναιού που καλώς αποφασίστηκε, δεν πτόησε τους ιδιοκτήτες της. 

Με τη βοήθεια της Eummena που πίστεψε στην τρελή τους ιδέα και τους έδωσε την υποδομή, έφτιαξαν λοιπόν το «Online Κιμωλία Art Cafe». Εδώ μπορείτε να καθίσετε σε ένα virtual τραπέζι (έχει δέκα διαφορετικά κι ένα μεγάλο που το ονομάζουν το «τραπέζι της μάμας») και να μιλήσετε με φίλους, σε μια ιδιωτική συνδιάσκεψη, προσβάσιμη μόνο σε εσάς, πίνοντας το καφεδάκι ή το ποτό σας. Το μεγάλο τραπέζι όμως, είναι ανοιχτό σε όλους όσοι έχουν πάρει κωδικό για να μπουν στο cafe, οπότε μπορείτε να τα πείτε και με κόσμο που δεν γνωρίζετε. 

Μπορείτε επίσης να συναντηθείτε με συμμαθητές ή συνεργάτες και να δουλέψετε, ακόμα και να κάνετε κάποιο μάθημα πάνω σε ένα αντικείμενο που γνωρίζετε καλά, με χρήση κάμερας ή όχι, με δυνατότητες chat και διαμοιρασμού της οθόνης.

Τι θα λέγατε να συνεχίσουμε με μια θεατρική παράσταση; Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Ο ΟΠΑΝΔΑ προσφέρει δωρεάν on line για παρακολούθηση τις τρείς οπερέτες που ανέβηκαν στο θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ.

Θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ, κάθε Πέμπτη 10:30 στο κανάλι του στο you tube ένα καινούργιο παραμύθι θα ξεκινάει το ταξίδι του.

Θέατρο ΤΕΧΝΗΣ «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ», από το κανάλι που επίσης διαθέτει στο you tube μπορούμε να παρακολουθήσουμε, πέρα από τις νεότερες παραστάσεις και παλιότερες και Δήμος ιστορικές παραστάσεις που είχαν φιλοξενηθεί στο εν λόγω θέατρο.

CLOBE THEATRE παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ μέσω live streaming, ουάου…!!!

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ ξεκίνησε με Τσέχοφ και συνεχίζει με πολλές εκπλήξεις.

«WE STAY CLOSE, NOT CLOSED», είναι το σλόγκαν του Ιδρύματος Ωνάση το οποίο μέσω του ψηφιακού του καναλιού μας προτρέπει «Μένουμε σπίτι. Αλλά επιμένουμε να βγαίνουμε έξω». Στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες και σε όλο τον κόσμο.

Μια στέγη σε κάθε σπίτι, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει στο χάρτη, για να διασκεδάζει, να επιμορφώνεις, να ενώνει, να ανοίγει συζητήσεις.

Θέατρο ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΔ, ένα από τα πλέον ιστορικά θέατρα ρεπερτορίου της πρωτεύουσας, μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σε έξι διαφορετικές ημερομηνίες, έξι διαφορετικές παραστάσεις. Μπαίνουμε λοιπόν στο thetroodoukefallinias.gr πατάμε «προβολή video τώρα» και ξεκινάμε το ταξίδι.

Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ, κάθε μέρα και μια διαφορετική παράσταση διαθέσιμη.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, διαδικτυακό θεατρικό περιβάλλον με προβολές παραστάσεων που διακόπηκαν και όχι μόνο. Συντονιζόμαστε στο www.n-t.gr ή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού στο www.culture.gr.

Νομίζω πως ήρθε η στιγμή της πραγματικής χαλάρωσης. Ένα ποτάκι με φίλους ή γνωστούς θα ήταν ότι πρέπει για να κλείσει όμορφα η βόλτα μας.

Οι Ρώσοι λοιπόν πρωτοπόρησαν δημιουργώντας το πρώτο διαδικτυακό μπαράκι, που θα μας κρατήσει συντροφιά τις μέρες του εγκλεισμού δίνοντάς μας ταυτόχρονα της δυνατότητα να κοινωνικοποιηθούμε. 

Η πρωτοβουλία ανήκει στο creative agency Shishki Collective που έφτιαξε τη σελίδα «staythefuckhome.bar», για να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο να ζήσουν μια online έξοδο για ποτό.

Σε αυτό το μπαρ λοιπόν εσείς βάζετε το ποτό σας -μπορείτε ακόμα και να φάτε αν θέλετε- και να καθίσετε στη virtual μπάρα του χωρίς να παραβιάζετε τους όρους του social distancing.ADVERTISING

Στο site θα βρείτε το κεντρικό μπαρ, όπου θα πιείτε το ποτό σας και θα γνωρίσετε κόσμο από όλον τον πλανήτη, ενώ διαθέτει και επιπλέον 11 virtual rooms για ψηφιακό bar hopping ή για να τα πιείτε πριβέ με την παρέα σας.

Η απομόνωση λοιπόν δεν χρειάζεται να μας πάρει από κάτω αφού μπορούμε πάντα να θυμόμαστε πως όταν τα σύνορα κλείνουν, ανοίγουν οι καρδιές, όπως λένε και οι υπεύθυνοι του «Stay the Fuck Home Bar».

Επισκεφτείτε το στο staythefuckhome.bar

Καλή μας διασκέδαση…ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…!!!



Comments are closed.