“Λαϊκή Συσπείρωση” Καλλιθέας: ΟΧΙ στον αυταρχισμό – ΟΧΙ στη μετατροπή του Δήμου σε Α.Ε.

0
312

Την αντίθεση της για την ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού εκφράζει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” Καλλιθέας.

Παράλληλα η “Λαϊκή Συσπείρωση” προχωράει σε καταγγελία για προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων από τη διοίκηση της Ν.Δ. στο Δήμο Καλλιθέας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, και δηλώνει την αλληλεγγύη της παράταξης στους εργαζόμενους του Δήμου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπειρωσης”

➢ Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας καταγγέλλει τη Διοίκηση της Ν.Δ. στο Δήμο Καλλιθέας για την προσπάθεια  τρομοκράτησης των εργαζομένων του δήμου που μετείχαν με απόφαση του Συλλόγου – τους σε απεργία-αποχή ενάντια στην προσπάθεια σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού Α.Ε. που ιδιωτικοποιεί παραπέρα τις  υπηρεσίες του Δήμου. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να καλέσει την αστυνομία μέσα στο Δημαρχείο απέναντι στον «εχθρό», τους εργαζόμενους δηλαδή που δεν σκύβουν το κεφάλι!

➢ Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του δήμου που με τη μαζική και μαχητική τους παρουσία στη Γ.Σ. του συλλόγου τους έδειξαν ότι απειλές και αστυνομία δεν τους φοβίζουν, αλλά αντίθετα τους ατσαλώνουν για τη συνέχιση του δίκαιου αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

➢ Είμαστε αντίθετοι στη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Α.Ε. γιατί θα λειτουργήσει ως όχημα για να εκχωρηθούν αρμοδιότητες και υποδομές των δήμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Με βάση το νομοθετημένο σκοπό λειτουργίας τους, δεν υπάρχει αρμοδιότητα του δήμου από την καθαριότητα το πράσινο και τις τεχνικές υπηρεσίες έως τον πολιτισμό και την κοινωνική πρόνοια που να μην γίνεται βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το «λογαριασμό» θα τον πληρώσουν πάλι οι δημότες.

➢ Παλεύουμε:

• Ενάντια στον Αναπτυξιακό Οργανισμό & σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση στην Τοπική Διοίκηση. Για κατάργηση των σχετικών νόμων που επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις.

• Για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των δήμων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες των δήμων. Για πλήρη εργασιακά δικαιώματα και εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων ΟΤΑ

.• Για επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος προς τους δήμους. Να μην μετατοπίζονται τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτωνμέσα από τα ανταποδοτικά τέλη κ.ά. χαράτσια.

Comments are closed.