“Λαϊκή Συσπείρωση” Καλλιθέας για ΠΕΝ: Τεράστιες οι ευθύνες Κυβέρνησης & Δημοτικής αρχής

0
687

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Λαϊκή ΣυσπείρωσηΚαλλιθέας κάνει λόγο για μη ασφαλή σχολεία και παιδικούς σταθμούς καθώς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ενω έχει προταθεί, από την ίδια,  η λειτουργία τους να είναι σε μικρά ολιγομελή τμήματα , και με τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας καθώς και να υπάρξουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, δεν έχει γίνει τίποτα προσφέρει αυτή την κατεύθυνση.

Ακόμη στην ανακοίνωση επισημαίνεται η στάση της  Δημοτικής Αρχής, η οποία είναι από την μία να υπερασπίζεται της κυβερνητικές επιλογές και από την άλλη να δηλώνει «αναρμόδια». 

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση της η “Λαϊκή Συσπείρωση” Καλλιθέας αναφέρει πως θα διεκδικήσει άμεσα και δωρεάν τεστ σε σχολεία και εκπαιδευτικούς, να προταχθεί ο εμβολιασμός σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων και των παιδικών σταθμών. 

Η Ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Καλλιθέας

Η εμφάνιση μεγάλου αριθμού (περίπου 20)  κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους και παιδιά στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο  αλλά και στο 13Ο Δημοτικό και το Ειδικό σχολείο Καλλιθέας εύλογα προκαλεί την ανησυχία  γονέων ,εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι  ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες. Δεν μπορεί να «κρύβονται» πίσω από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτόκολλων που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους , δηλαδή στην λειτουργία σχολείων  και παιδικών σταθμών χωρίς την λήψη των αναγκαίων μέτρων και την αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση.

Το ότι έχουμε αυτή την αρνητική εξέλιξη σε  ευαίσθητες κοινωνικές δομές όπως είναι ο χώρος του Π.Ε.Ν.  και του ειδικού σχολείου που φιλοξενούν εκατοντάδες μικρά παιδιά  μεγεθύνει ακόμα περισσότερο την «γύμνια» των κυβερνητικών πρωτοκόλλων στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από την έναρξη της εξάπλωσης της πανδημίας με συνεχείς παρεμβάσεις μας προς την Δημοτική Αρχή διεκδικήσαμε μαζί με γονείς εκπαιδευτικούς και μαθητές , την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών σε μικρά ολιγομελή τμήματα , με τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας και προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Η στάση της  Δημοτικής Αρχής είναι από την μία να υπερασπίζεται της κυβερνητικές επιλογές και από την άλλη να δηλώνει «αναρμόδια». 

Διεκδικούμε

➢ Άμεσα και δωρεάν επαναλαμβόμενα τεστ covid στα σχολεία ,για εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

➢ Να αξιοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου πιο ενεργά το ιατρείο covid στο Κ.Υ. Καλλιθέας ώστε να μπορούν άμεσα να κάνουν το τεστ όσοι εμπλέκονται σε χώρους με κρούσματα στο Δήμο μας, χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα.

➢ Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και του προσωπικού σχολείων και παιδικών σταθμών, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους σε συνθήκες πανδημίας.

➢ Να επιλυθούν τα χρόνια κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων , να παρθούν άμεσα αποφάσεις , να εξευρεθούν νέοι κατάλληλοι χώροι.

Comments are closed.