Κ. Ασκούνης: Ψήφισμα – Καταγγελία για τις δυσμενείς παρεμβάσεις ΥΠ.ΕΣ σε βάρος των ΟΤΑ

0
572

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνη με την οποία δημοσιοποιεί το ψήφισμα που κατέθεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ψήφισμα αναφέρεται στα άρθρα 31 και 48 του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών στον δημόσιο τομέα, οργανωτικές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών και διατάξεις για την αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ».

Η Ανακοίνωση του Κώστα Ασκούνη

Στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, κατέθεσα Ψήφισμα σχετικά με τις δυσμενείς ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που περιλαμβάνονται στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Εντύπωση προκάλεσε η Θέση του Δήμαρχου για την παραχώρηση των Ιερών Ναών των Κοιμητηρίων στην Εκκλησία και συγκεκριμένα: « Εάν η Κυβέρνηση θέλει να δώσει τους Ιερούς Ναούς που ανήκουν στους Δήμους στην Εκκλησία να το κάνει, αρκεί να μας αποδώσει τους πόρους που χάνουμε». 

Πρόκειται για μία λάθος προσέγγιση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πάγιες θέσεις των Συνεδρίων της ΚΕΔΕ για τις αρμοδιότητες και δεν αρμόζει στο Β΄ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ. 

Το Ψήφισμα ψηφίστηκε απ’ όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης

,• Προοπτική Ζωής – Κώστας Ασκούνης 

• Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας – Γιάννης Βακαλόπουλος

• Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας – Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος

• Μια Πόλη στο Δρόμο – Χρήστος Ιωαννίδης 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας καταγγέλειτην απόφαση της Κυβέρνησης με την οποία μεταφέρονται επι πλέον αρμοδιότητες από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική επιτροπή.

Η απόφαση αυτή έρχεται να αποδυναμώσει, το ήδη υποβαθμισμένο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο αποτελεί το άμεσα εκλεγμένο όργανο. Επι της ουσίας αναιρεί την βασική δημοκρατική αρχή και πιο συγκεκριμένα την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας.  

Επίσης, καταγγέλει την απόφαση της κυβέρνησης για παραχώρηση της διαχείρισης των Ιερών Ναών των Κοιμητηρίων, οι οποίοι ανήκουν στους Δήμους, στην Εκκλησία. 

Πρόκειται για ρουσφετολογική ρύθμιση της κυβέρνησης προς την εκκλησία η οποία πρέπει να ανακληθεί. 

Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση δεν αφαιρεί απλά κάποιους πόρους των Δήμων, αλλά καταστρατηγεί την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια του θεσμού. Αφαιρεί μια πάγια αρμοδιότητα της Τ. Α και την γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.


Comments are closed.