Κ. Ασκούνης: Φίλε Πέτρο στη σκέψη και στην καρδιά μας, θα’ σαι πάντα παρών

0
382

Φίλοι και γνωστοί μα κυρίως οι δικοί του άνθρωποι, η σύζυγος του, Αγγελική τα παιδιά του Βούλα, Νίκος και τα εγγόνια του συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον Κοινοτικό Σύμβουλο Πέτρο Μαραγκό.

Σύσσωμη έδωσε το παρόν η Δημοτική και Κοινοτική ομάδα της Δημοτικής Παράταξης «Προοπτική Ζωής», ο επικεφαλής της  και πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης ενώ στην εξόδιο ακολουθία τίμησαν με την παρουσία τους τον Πέτρο Μαραγκό ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κων/νος Ευσταθίου και ο αντιδήμαρχος  Καλλιθέας και αρμόδιος για τη λειτουργία των Δημοτικών Κοινοτήτων Βαγγέλης Μπαρμπάκος

Στο ύστατο χαίρε προς τον Πέτρο Μαραγκό ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης στενός φίλος του οποίου υπήρξε ο εκλιπών ανέφερε τα εξής:

Αγαπημένε μου φίλε Πέτρο,
Με αισθήματα βαθιάς θλίψης και πόνο ψυχής τόσο εγώ, όσο και οι φίλοι σου σε αποχαιρετάμε σήμερα.

Με αγωνία περίμενα κάθε μέρα να μιλήσουμε από το τηλέφωνο για την πορεία της υγείας σου, να πούμε δυο κουβέντες, να σου δώσω κουράγιο και δύναμη, αλλά εχθές στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η αγαπημένη σου Βούλα που μας έδωσε την θλιβερή είδηση της απώλειάς σου.

Ο Πέτρος Μαραγκός γεννήθηκε στη Βόνιτσα της Αιτωλοακαρνανίας το 1947 από φτωχή αγροτική οικογένεια γι’ αυτό αναγκάστηκε από νωρίς να μπαρκάρει για να γλιτώσει από την φτώχεια όπως συχνά έλεγε. Στη συνέχεια εργάστηκε στον Ο.Λ.Π., στα ρυμουλκά, όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Με ιδιαίτερη περηφάνια μας έλεγε ότι εγώ έχω ξεγελάσει πολλές φορές τον Χάρο, στους φουρτουνιασμένους ωκεανούς, αλλά φίλε μου φαίνεται ότι ο Χάρος σου είχε στήσει καρτέρι στη στεριά, στο Νοσοκομείο.

Τον νίκησες στη θάλασσα, αλλά αυτός σε πήρε χωρίς να μπορέσεις να’ χεις δίπλα σου τα αγαπημένα σου πρόσωπα, αφού στο τέλος η πανδημία της εποχής μας σε χτύπησε σκληρά.

Ο Πέτρος ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος, ιδιαίτερα αγαπητός, αγνός, έντιμος, ανιδιοτελής, ευθύς, πιστός στις ιδέες και στις αρχές του που υπερασπιζόταν με πάθος και ένταση, αλλά πάντα χωρίς υστεροβουλία.

Ένας άνθρωπος με τέτοιες κοινωνικές καταβολές δε μπορούσε παρά να ασχοληθεί έντονα με τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Υπήρξε ενεργό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και έδωσε τον δικό του αγώνα με πάθος και ανιδιοτέλεια.

Ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής μας Παράταξης πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της πόλης μας.

Πρωτοεκλέχθηκε Διαμερισματικός Σύμβουλος του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος των Τζιτζιφιών, το 2006, με Πρόεδρο την αείμνηστη Φλώρα Βαζαίου, το 2010 επανεξελέγη και ανέλαβε Πρόεδρος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ επανεξελέγη το 2019.

Ο Πέτρος ήταν παρών στις μεγάλες κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση του ρυπογόνου εργοστασίου του ΦΟΙΒΟΥ, στον αγώνα του Δήμου και του 2ου Διαμερίσματος για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του Ιπποδρόμου, για την Παραλία, για την εξάλειψη της διπλοβάρδιας από τα σχολεία και άλλα πολλά.

Πρόσφατα ήταν παρών ως Κοινοτικός Σύμβουλος στις κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που αγωνίζονται για την αποτροπή της εγκατάστασης ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών στους αύλειους χώρους των σχολείων.

Ο Πέτρος αγάπησε όσο κανείς άλλος τις Τζιτζιφιές και τους συμπολίτες του, αφού ακόμη και από το Νοσοκομείο ρωτούσε να μάθει για θέματα που αφορούσαν το Δήμο.

Αγαπημένε μου φίλε,
Είμαστε σήμερα όλοι εδώ, όσοι σε αγαπήσαμε, οι σύντροφοι και φίλοι, οι συνάδελφοί σου Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, οι γείτονες και φίλοι σου Τζιτζιφιώτες.

Είμαστε όλοι εδώ για να σου αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής για όσα προσέφερες στους συμπολίτες μας, στην πόλη μας, στο Δήμο μας, αλλά κυρίως να σε διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε το δικό σου αγώνα και τα όνειρα που είχες για την πόλη μας.

Από τα βάθη της καρδιάς μου τα πιο θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα σου Αγγελική, στα παιδιά σου, την πολυαγαπημένη σου Βούλα, στον Νίκο και στα εγγόνια σου.

Για μας θα’ σαι πάντα στη σκέψη και στην καρδιά μας, θα’ σαι πάντα παρών.

Καλό σου ταξίδι, πολυαγαπημένε μου φίλε Πέτρο.

Comments are closed.