Κρατά το «τρίποντο» και περιμένει

0
635

Ένα γκολ ήταν αρκετό για να συνεχίσει το αήττητο εντός έδρας σερί η Καλλιθέα, πλησιάζοντας στην κατάταξη την Κηφισιά.

ρεπορτάζ   Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης

“Κυνήγησε” την νίκη και την πήρε

​Υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, διεξήχθη ο αγώνας ανάμεσα στην Καλλιθέα και την Προοδευτική, στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 και πήραν τρεις κρίσιμους βαθμούς, για την συνέχεια του κυνηγιού της ανόδου. Από την άλλη, η ομάδα του Κορυδαλλού έχασε την ευκαιρία να πάρει τους βαθμούς που θα την βοηθήσουν ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό. 

Το φιλμ του αγώνα

φωτό   Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης

​Η Athens-Kallithea φαινόταν πως είχε μπει πιο καλά στο παιχνίδι ωστόσο η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για γκολ ανήκε στους φιλοξενούμενους με την εκτέλεση του Μπόρχες να περνάει ελάχιστα άουτ. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Σίμου μετέφεραν την πίεση από τα δεξιά δημιουργώντας συνεχώς  ευκαιρίες ωστόσο ο τερματοφύλακας των “βυσσινί”.

Ο Λευτέρης Αστράς βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στις περισσότερες κλασσικές φάσεις των γηπεδούχων. Στο 26ο λεπτό όμως δεν κατάφερε να σταματήσει την κεφαλιά του Κυνηγόπουλου ο οποίος έπειτα από ωραίο συνδυασμό, έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες της Προοδευτικής ζήτησαν πέναλτι, με τον διαιτητή Κουκουράκη ωστόσο να δείχνει “παίζετε” ενώ λίγα δεύτερα αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία έπειτα από πονηρή εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα ωστόσο να καταλήγει έπειτα από διπλή κόντρα άουτ.

Στο 39’, ο Αστράς με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε την κεφαλιά του Κυνηγόπουλου. Ο επιθετικός της Athens-Kallithea λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του (και κατ’επέκταση της ομάδας του) όταν  με εξαιρετικό κοντρόλ ξεμαρκαρίστηκε εντός της μεγάλης περιοχής, με ντρίπλα εξουδετέρωσε τον αντίπαλο “κίπερ” αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε η ένταση και τα νεύρα. Η μπάλα ήταν κυρίως στην κατοχή της Προοδευτικής, οι παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης και το σκορ παρέμεινε 1-0, μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης. 

​Με αυτή την νίκη, η Athens-Kallithea μείωσε την διαφορά από την πρωτοπόρο Κηφισιά (40 βαθμούς), και περιμένει τι θα κάνει η Κηφισιά με το Αιγάλεω) την ίδια ώρα η Προοδευτική παρέμεινε στους 14 βαθμούς και την 10η θέση. Επόμενος αγώνας για την ομάδα του Γιώργου Σίμου είναι την ερχόμενη Τετάρτη με αντίπαλο τον Ο.Φ.Ι. στην Κρήτη στις 14:45. 

Το φύλλο αγώνα

ATHENS KALLITHEA FC  –  Α.Ο. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  1 – 0

Διαιτητές: Γ. Κουκουράκης (Χανίων), Σινιοράκης (Χανίων), Μαυρουδής (Ηρακλείου) 4ος: Α.Αλιάγας (Δυτικής Αττικής)

Σκόρερ: Κυνηγόπουλος 26′

ATHENS KALLITHEA FC (Σίμος): 

Βοσνιάδης, Μπουλούλης, Ματίγια, Κύργιας, Ρέτζας, Σαντάνα (58′ Ναμπί), Κυνηγόπουλος, Καινούργιος (71′ Βασιλούδης), Κολτσίδας, Βλάχος, Ντεμέτριους (64′ Μπάμπης)

Α.Ο. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  (Χαραλαμπίδης):

Αστράς, Νταβιώτης (56′ Πίσσας), Σινγκ, Αλεξίου (84′ Γιαννιτσάνης), Φάζος, Μπόρχες (79′ Τσακίρης), Καπνίδης, Ομπάνορ (56′ Χατζηδίμπας), Μάντιτς, Παυλίδης (79′ Πάβλας), Καρρίκι

Comments are closed.