«Καυτό» 48ωρο… Προσοχή από όλους μας

0
667

Ο καύσωνας «Κλέων» έχει δημιουργήσει συνθήκες Σαχάρας στη χώρα μας και σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα της θερμής εισβολής.

Ήδη από χθες Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 η θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς στην Αττική και τους 42 στην Λάρισα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σήμερα Παρασκευή 14/7 και αύριο Σάββατο 15/7 θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες.

Αναλυτικά: 

Παρασκευή & Σάββατο : 42-43°C (τοπικά 44°C)

– Πιο θερμές περιοχές : Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά, Κεντρική Εύβοια, Ανατολική & Νότια Πελοπόννησος

Στα ύψη θα παραμείνει ο υδράργυρος και στην Αττική. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το θερμόμετρο θα γράψει 42-43°C και το Σάββατο 42-43°C.

Προσοχή!!! Εφαρμόζουμε τα μέτρα και τις οδηγίες

Εξυπακούεται ότι θα πρέπει όλοι μας να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία, για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 

Ιδιαίτερα θα πρέπει να ακολουθήσουμε και τα όσα επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας όπου εφιστάται η προσοχή σε ηλικιωμένους, εγκύους, παιδιά και ευπαθείς ομάδες, οι οποίες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από τις επερχόμενες μεταβολές της θερμοκρασίας. Σύσταση του Υπουργείου ακόμη και για την προφύλαξη όλων μας αποτελεί η παραμονή μας σε κλιματιζόμενους χώρους, η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, η χρήση καπέλου και το ελαφρύ ντύσιμο. Παράλληλα συνιστάται η ενυδάτωση, τα ελαφριά γεύματα και η αποφυγή της βαριάς σωματικής εργασίας.

 

Για τους χρόνια πάσχοντες κρίνεται αναγκαία η επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό τους για περαιτέρω οδηγίες, ενώ ειδική σύσταση απευθύνεται προς τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα να παραμείνουν εντός της οικίας τους κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Comments are closed.