Καλλιθέα: Σε πανηγυρικό κλίμα ο εορτασμός του Γενέθλιου της Θεοτόκου στον Ι.Ν. της Παναγίας Ελεούσας

0
698

Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε και φέτος το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό προσκύνημα της Παναγίας Ελεούσας στην Καλλιθέα.

ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ:

«Γεννάται τοίνυν, καί ο κόσμος σύν αυτή ανακαινίζεται.- ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ: Τίκτεται, καί η Εκκλησία τήν εαυτής ευπρέπειαν καταστολίζεται. Ό ναός ο άγιος, τό τής θεότητος δοχείον, τό παρθενικόν όργανον, ο βασιλικός θάλαμος, εν ώ τόπαράδοξον τής απορρήτου ενώσεως, τών συνελθουσών επί Χριστού φύσεων, ετελεσιουργήθη μυστήριον»

Γεννάται λοιπόν η Θεοτόκος και ο κόσμος μαζί της ανακαινίζεται. Τίκτεται, και η Εκκλησία φοράει την καλλίτερή της φορεσιά .

Για ποιον;

Για τον άγιο ναό, για το δοχείο της θεότητας, για το παρθενικό όργανο, για το βασιλικό θάλαμο μέσα στον οποίο τελεσιουργήθηκε το απόρρητο μυστήριο της ενώσεως των δύο φύσεων του Χριστού! Για την Παναγία Μητέρα του Θεού μας.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Αγία Ελεούσα παρουσία πλήθους πιστών που προσήλθαν για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Ελεούσας και να λάβουν ευλογία.

Με τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε και  η περιφορά της εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, με την Δημοτική Φιλαρμονική να παιανίζει κατά τη διάρκεια της. 

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους  ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας Κων/νος Ευσταθίου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Κώστας Ασκούνης, οι αντιδήμαρχοι Παν. Κοττέας και Γιώργος Καλαμπαλίκης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Κουτσογιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παν. Γαλανόπουλος, Κώστας Πολυχρονίδης, Θοδωρής Παπαθανασόπουλος, Γιώργος Μαργωμένος, Ανέστης Φωτόπουλος, Νίκος Ηλιάδης, Παν. Γεωργούσης, η Κοινοτική Σύμβουλος Αγγελική Αθανασακοπούλου, το μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Τάσος Καλαφάτης καθώς και ο δικηγόρος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Comments are closed.