Καλλιθέα: «Ντυμένοι» κάδοι με σκουπίδια, «γυμνοί» εργαζόμενοι λόγω έλλειψης Μέτρων Ατομικής Προστασίας

0
330

Σε αποχή από την εργασία τους το τελευταίο 48ωρο, και θα συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Καλλιθέας.

Αναλυτικότερα και μετά από απόφαση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας οι εργαζόμενοι, κυρίως  στον τομέα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (καθαριότητα και πράσινο), απέχουν από κάθε εργασία μέχρι η Διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει στην προμήθεια και διάθεση των Μέτρων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για τα οποία τον τελευταίο χρόνο, όπως αναφέρουν πηγές των εργαζομένων, δεν έχει γίνει καμμία απολύτως διευθέτηση του θέματος με αποτέλεσμα οι εργάτες καθαριότητας να εργάζονται με μόνο μέτρο την προμήθεια απλής χειρουργικής μάσκας.

Πηγές της Διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας επισημαίνουν ότι έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προχωρήσουν στην απαραίτητη προμήθεια των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Ωστόσο τόσο το γεγονός ότι «ξέσπασε» δικαστική διαμάχη με τους συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο διαγωνισμό αλλά και το γεγονός ότι ο νέος διαγωνισμός δεν έχει ακόμη τελεσφορήσει έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα της έλλειψης των Μ.Α.Π.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ακόμη ότι η Διοίκηση του Δήμου προχωράει σε διαγωνισμό express προκειμένου να δώσει προσωρινή λύση μέχρι να ολοκληρωθεί ο εν εξελίξει διαγωνισμός.

Από το Σύλλογο Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας τονίζουν ότι έχουν υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις για την λύση του προβλήματος τις οποίες η Διοίκηση του Δήμου δεν έκανε αποδεκτές.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 09:30 ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος θα έχει συνάντηση με το Σύλλογο Υπαλλήλων και όλοι ευελπιστούν να δωθεί η απαραίτητη λύση.

Μέχρι τη Δευτέρα όμως, το γεγονός είναι ότι δεν πρόκειται να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών που αναπόφευκτα σημαίνει ότι θα φέρει εικόνες με δρόμους γεμάτους από σκουπίδια σε όλη την πόλη της Καλλιθέας

Comments are closed.