Κέντρο Εμβολιασμού Καλλιθέας: Αναστάτωση λόγω έλλειψης εμβολίων. Ποιος ευθύνεται για την ταλαιπωρία των πολιτών;

0
576

Στην Ελλάδα της προχειρότητας έγινε και αυτό. Δεκάδες πολίτες που είχαν επιβεβαιωμένα ραντεβού για να προσέλθουν στο Κέντρο Εμβολιασμού της Καλλιθέας το οποίο βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας (πρώην ΙΚΑ) έφθασαν περί τις 13:00 για να εμβολιαστούν και ενημερώθηκαν πως δεν υπήρχαν εμβόλια.

Οι πολίτες δεν αποχώρησαν από το Κέντρο Εμβολιασμού αντιθέτως σιγά σιγά προσέρχονταν και τα επόμενα ραντεβού με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου δικαιολογήθηκαν ότι δεν τους έχουν προμηθεύσει με εμβόλια και για αυτό δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες οι οποίοι με ένταση αντέδρασαν και κάτω από την πίεση που άσκησαν επίμονα προς τους “ανευθυνουπεύθυνους” ενημερώθηκαν πως θα γίνει προμήθεια των εμβολίων στις επόμενες ώρες.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά καθώς οι αρμόδιοι της Πρώτης Υγειονομικής  Περιφέρειας  Αττικής του Υπουργείου Υγείας είχαν φροντίσει να προμηθεύσουν το Κέντρο Εμβολιασμού της Καλλιθέας; Ακόμη ερωτιματικά προκύπτουν και για τους  αρμόδιους του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας ο οποίοι βλέποντας ότι σήμερα το πρωί Τρίτη 4 Μαΐου ότι είχαν συγκεκριμένο αριθμό επιβεβαιωμένων ραντεβού γιατί φρόντισαν να ζητήσουν την άμεση και έγκαιρη προμήθεια των εμβολίων. Εκτός και αν δεν μπήκαν ποτέ στο κόπο να κάνουν καταμέτρηση των εμβολίων που είχαν.

Σε κάθε περίπτωση υπήρξε μεγάλος αριθμός πολιτών που ταλαιπωρήθηκε προκειμένου να εμβολιαστεί, ακόμη είναι σε αναμονή, μάλιστα με καιρικές συνθήκες δύσκολες λόγω ζέστης και αφρικανικής σκόνης.

Comments are closed.