Θ. Λιβάνιος: Νέα δεδομένα στις υποψηφιότητες των αυτοδιοικητικών εκλογών

0
641

Νέα δεδομένα δημιουργούνται μετά την πρόσφατη ανακοίνωση που έκανε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2023.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λιβάνιος μιλώντας στο 7ο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ με τις ΠΕΔ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, ανακοίνωσε πως: «…Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα γίνεται τρεις μήνες πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνονται Οκτώβριο ώστε να υπάρχει και προεκλογικός χρόνος για γόνιμο διάλογο αλλά και διαφάνεια…»

Η κατάθεση υποψηφιοτήτων μέχρι σήμερα σύμφωνα με το Ν.4555/20 άρθρο 18 μπορούσαν να κατατεθούν μέχρι και 20 ημέρες πριν τις εκλογές, με την ανακοίνωση του υφυπουργού Εσωτερικών οι υποψηφιότητες πλέον θα πρέπει να υποβάλλονται μέχρι τον μήνα Ιούλιο. Όλες οι αλλαγές που φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση, από την αλλαγή του εκλογικού νόμου μέχρι και τις λεπτομέρειες θα πρέπει  να πάρουν σάρκα και οστά το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως έχει άλλωστε δηλώσει και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Comments are closed.