Θέμης Ανδρεάδης: 50 χρόνια τραγούδια – Συναυλία απόψε στις 20:30

0
889

Ο δικός μας Θέμης Ανδρεάδης ο τραγουδιστής με το πλούσιο βιογραφικό από μικρή ηλικία έως σήμερα και με τραγούδια που παραμένουν επιτυχίες, ποιος δεν έχει τραγουδήσει το «είμαι πολύ ωραίος» ή «θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν».

Απόψε λοιπόν, Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20:30 στην πλατεία Δαβάκη ο Καλλιθεάτης καλλιτέχνης θα μας μεταφέρει στο γαλαξία των τραγουδιών του τα οποία μετρούν 50 χρόνια παρουσίας.

Η συναυλία του Θέμη Ανδρεάδη γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Φθινόπωρο 2023» του Δήμου Καλλιθέας και η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη.

Ο δικός μας Θέμης

Ο Θέμης γεννήθηκε στην πόλη μας, στο συνοικισμό όπως έχει περιγράψει ο ίδιος, εκεί στη Φιλαρέτου, και το ταλέντο του στη μουσική φάνηκε από μικρή ηλικία και έτσι ο Θέμης Ανδρεάδης ξεκίνησε πολύ νωρίς να κάνει μαθήματα κλασικής κιθάρας. Δάσκαλός του ήταν ο σπουδαίος Νότης Μαυρουδής ο οποίος τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα.

Ο Νότης Μαυρούδης τον έφερε σε επαφή με την μπουάτ του Νέου Κύματος και έπειτα ο Θέμης Ανδρεάδης άρχισε σιγά – σιγά να χτίζει την καριέρα του και να εμφανίζεται σε μπουάτ ενώ από το 1966 μελοποιούσε ποιήματα από τις Ανθολογίες. Ο κόσμος κατάλαβε γρήγορα το ταλέντο του, ενώ τον προσέγγισαν αρκετοί σπουδαίοι συνθέτες και καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Το 1972 ο Θέμης Ανδρεάδης κυκλοφόρησε τα πρώτα του τραγούδια μεταξύ των οποίων τα: “Του άντρα του πολλά βαρύ”“Όχι δεν πρέπει”, “Ο Ταρζάν” κι άλλα.

Στην πορεία ο Θέμης Ανδρεάδης έγινε ακόμη πιο αναγνωρίσιμος ενώ συνεργάστηκε με πάρα πολλούς συνθέτες μεταξύ των οποίων οι: Γιώργος Χατζηνάσιος, Μίμης ΠλέσσαςΝίκος Καρβέλας, Χρήστος Κυριαζής, Γιάννη Καραλή κι άλλους. Επίσης συνεργάστηκε με πάρα πολλούς σπουδαίους τραγουδιστές μεταξύ των οποίων οι: Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Μαρίνος, Κατερίνα Στανίση, Λίτσα Διαμάντη, Ρένα Κουμιώτη, Γιάννης Πάριος, Σωτηρία Μπέλλου κι άλλους. 

Comments are closed.