Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ

0
770

Ο άνθρωπος από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, αντιλαμβάνεται τη δύναμη της αφής και της αγκαλιάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μωρά, αισθάνονται φροντίδα και τρυφερότητα στην αγκαλιά της μαμάς τους. Το άγγιγμά της τους προσφέρει ασφάλεια, αγάπη και τα ηρεμεί. Γι’ αυτό αργότερα ως παιδιά αλλά και στην ενήλικη ζωή μας, όποιον αγαπάμε τον αγκαλιάζουμε.

Η αφή αποδεικνύεται σημαντικότερη αίσθηση ακόμα και από την όραση ή την ακοή. Μέσω της αφής μπορούμε να επικοινωνήσουμε,ενώ δημιουργούμε ένα συναισθηματικό δέσιμο με τους αγαπημένους μας. Επίσης, τα χέρια μας κρύβουν μία δυνατή και υπέροχη ενέργεια, η  οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και θεραπευτικά.Γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι εκπαιδεύονται συνειδητά ώστε να χρησιμοποιούν τα χέρια τους με θεραπευτικό τρόπο και προσφέρουν θεραπείες Ρέικι, Praning Healing, Ρεφλεξολογίας κ.τ.λ.

Ακόμα πιο θεραπευτική, είναι η δύναμη της αγκαλιάς. Μία θεραπευτική αγκαλιά, μπορεί να μας ανακουφίσει από οποιονδήποτε σωματικό ή ψυχικό πόνο. Η θεραπευτική δύναμη της αγκαλιάς, προέρχεται από αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μία δυνατή και ειλικρινής αγκαλιά, μπορεί να θεραπεύσει τη ψυχή μας, γιατί είναι η στιγμή που ενώνονται οι καρδιές δύο ανθρώπων. Η αγκαλιά μπορεί να καταπραΰνει τους φόβους μας, μειώνει το άγχος, τους παλμούς της καρδιάς και την υψηλή πίεση, ενώ παράλληλα καλλιεργείται το αίσθημα της αλληλοβοήθειας και της εμπιστοσύνης μεταξύ δύο ανθρώπων. Το ίδιο ακριβώς ισχύει όχι μόνο μεταξύ δύο ανθρώπων ,αλλά και μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός κατοικίδιου ζώου, που και αυτό ως έμβιο ον, μπορεί να ανταποκριθεί σε μία αγκαλιά και να λάβει ή να δώσει θεραπεία.

Γι’ αυτό, ας μην ξεχνάμε να προσφέρουμε την αγκαλιά μας στους αγαπημένους μας ανθρώπους και αγαπημένα μας ζωάκια. Είναι μία κίνηση που στη δύσκολη περίοδο που ζούμε, θα μας κρατήσει δυνατούς…

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠέΖο:

Ειρήνη Κοκκίνου

Comments are closed.