Η ανθρώπινη επαφή μέσα απο την αγάπη

0
796

Ζούμε σε ένα ιδιαίτερο χρονικό σημείο , όπου σίγουρα όλους μας έχει προβληματίσει , άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Για πολλούς από εμάς αυτή η χρονική συγκυρία, μας έχει κάνει να εξερευνήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας και να ανακαλύψουμε πτυχές που ούτε καν φανταζόμασταν ότι υπάρχουν. Αυτό οδηγεί σταδιακά στη δημιουργία μίας νέας καλύτερης κοινωνίας. Ποιό είναι όμως το κλειδί για αυτή τη θετική αλλαγή; Μα φυσικά η Αγάπη! Η αγάπη προς το συνάνθρωπό μας , αλλά κυρίως προς τον εαυτό μας. Μέσα από τη διαδικασία της αγάπης και της αποδοχής, προσελκύουμε ανθρώπους που θα μας εξελίξουν. Ανθρώπους που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με εμάς , γιατί αυτά αναγνωρίζουμε ως οικεία. Αυτοί λειτουργούν ως «καθρέφτες» μας, που έρχονται στο δρόμο μας για να μας δείξουν τις θετικές μας πλευρές για να τις ενισχύσουμε, αλλά και τις ελλειμματικές μας για να τις κατανοήσουμε, να τις αποδεχτούμε και να τις αγαπήσουμε.

Έτσι , πολύ σημαντική είναι η ανθρώπινη επαφή. Σε μία δύσκολη εποχή, αντί να επιλέξουμε την αποξένωση από τους ανθρώπους , χρειάζεται να επενδύσουμε στις ανθρώπινες σχέσεις και να προσελκύσουμε ανθρώπους που θα μας εξελίξουν.

Είναι αυτοί που αγαπάμε γιατί κρύβουν μέσα στη ψυχή τους το Φως. Που έχουν πάντα ζεστό βλέμμα που μας κάνει να αισθανόμαστε οικειότητα. Που πάντα έχουν ένα αληθινό χαμόγελο για μας. Που συνεχίζουν να ονειρεύονται με τα μάτια ανοιχτά. Που έχουν ενσυναίσθηση και συμπόνια, που μας καταλαβαίνουν και επικοινωνούμε με χαμόγελα, βλέμματα και σιωπές. Που έχουν πάντα μία αγκαλιά για μας και με την ηρεμία της φωνής τους, αγγίζουν τη ψυχή μας. Που βρίσκουμε κομμάτια του εαυτού μας σε κείνους και που αποτελούν ένα σταθερό σημείο αναφοράς, υπενθυμίζοντάς μας τη ταυτότητα και τον προορισμό μας. Άνθρωποι αισιόδοξοι, που βλέπουν στη ζωή ευκαιρίες και όχι εμπόδια. Που ζουν έντονα τη κάθε στιγμή. Που αγαπούν τη ζωή και δεν κουράζονταινα αναζητούν την ομορφιά στη κάθε μέρα. Που γνωρίζουν ότι δεν τα ξέρουν όλα–γιατί δεν μαθαίνονται όλα- και βρίσκουν τον εαυτό τους μέσα από τις  τέχνες. Ανθρώπους που αντί να τους ακολουθούμε ή να προπορευόμαστε, συμπορευόμαστε και που είναι υπερήφανοι ως συνοδοιπόροι μας.

Που μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Εάν έχετε τέτοιους ανθρώπους δίπλα σας, να μην σταματάτε να τους δείχνετε ότι τους αγαπάτε γιατί είναι τα διαμαντάκια της ζωής σας!

Εάν τους αναζητάτε, δείτε γύρω σας… Τους βλέπετε; Αυτοί οι άνθρωποι – μέντορες υπάρχουν… Είμαι σίγουρη ότι τους αναγνωρίζετε…

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι pezo-1024x437.png

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠέΖΟ:

Ειρήνη Κοκκίνου

Comments are closed.