Ποδαρικό στις νίκες

0
253

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ… Ο ΙΚΑΡΟΣ

Ο Ίκαρος Καλλιθέας θυμήθηκε τον παλιό καλό του εαυτό, έκαμψε την σθεναρή αντίσταση του αξιόμαχου Άρη Αμφιάλης και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές.

ρεπορτάζ   Καραλάκης  Εμμανουήλ  

Η ΑΕ Ίκαρου Καλλιθέας επικράτησε 1 – 0  του Άρη Αμφιάλης στην αναμέτρηση που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής 15 Ιανουαρίου στο δημοτικό στάδιο Κερατσινίου «Σιταποθήκες» στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας του 2ου Ομίλου της Ε. Π. Σ. Πειραιά. Το διακύβευμα του αγώνα δεν ήταν ιδιαιτέρως υψηλό μολονότι αμφότεροι επιθυμούσαν διακαώς τη νίκη μια και προέρχονταν από σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Οι φιλοξενούμενοι επέδειξαν μεγαλύτερο ζήλο,ήταν ποιοτικώς ανώτεροι των γηπεδούχων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και εξαργύρωσαν την υπεροχή τους με το γκολ του Τρικαμηνά στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το φιλμ του αγώνα  

Ο Ίκαρος Καλλιθέας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσε τη μπάλα με υπομονή και ηρεμία και προσπαθούσε να αναπτύξει τις επιθέσεις του κατά κύριο λόγο από τις πτέρυγες. Ο Άρης Αμφιάλης ασκούσε συντονισμένο επιθετικό πρέσινγκ ψηλά στο τερέν και προσπαθούσε να κλέψει μπάλες και να επιτεθεί με άμεσες μεταβάσεις στο ανοιχτό γήπεδο. Οι του Ίκαρου ήλεγχαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες καθότι οι γηπεδούχοι έκλειναν αποτελεσματικά όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κουλούρη

Οι του Άρη κατόρθωναν να απορροφούν την πίεση των φιλοξενούμενων και στο 14ολεπτό είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Πρεβεζιάνο να κάνει το γέμισμα από τα δεξιά και τον Γεωργιάδη να κάνει σκαστή κεφαλιά, η οποία δεν ανησύχησε τον Ηλιάδη. Έκτοτε, δεν καταγράφηκε η παραμικρή ευκαιρία, αλλά λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, στο 44ο λεπτό, οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν ένα φάουλ στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν την μπάλα και ο Τρικαμηνάς έγινε κάτοχος της μπάλας, πραγματοποίησε τρομερή κούρσα διασχίζοντας το μισό γήπεδο και πλάσαρε στον κατάλληλο χρόνο στην αριστερή γωνία του Κουλούρη γράφοντας το 0 – 1 για τον Ίκαρο.

φωτό  Καραλάκης  Εμμανουήλ  

  Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι ποδοσφαιριστές του Άρη ήταν εκείνοι που πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να επιτεθούν από τον κεντρικό άξονα, αλλά δυσκολεύονταν να περάσουν μπάλες ανάμεσα στις γραμμές του Ίκαρου, ο οποίος είχε παραχωρήσει τη μπάλα στους γηπεδούχους και αμυνόταν σε χαμηλότερα μέτρα. Μέχρι το 65ο λεπτό, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν ιδιαιτέρως χαμηλός με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να παράγουν ευκαιρίες και να αλληλοεξουδετερώνονται στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου τα ηνία της αναμέτρησης. 

  Στο 66ο λεπτό, οι του Ίκαρου είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους πέραν του επιτευχθέντος γκολ, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά της περιοχής, ο Μαγουλάς έκανε εκπληκτικό τακουνάκι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουλούρη. Δέκα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι εκδήλωσαν υποδειγματικά την αντεπίθεση, ο Μαγουλάς βρέθηκε σε θέση βολής στα αριστερά της μικρής περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε εκτός εστίας. Στο 79ο λεπτό οι Καλλιθεάτες απείλησαν εκ νέου με τον Θεοδοσίου να δοκιμάζει μια φιλόδοξη σέντρα – σουτ από τα δεξιά της περιοχής με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του γκολκίπερ των γηπεδούχων. 

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει αίφνης φρενήρη ρυθμό μια και οι του Άρη Αμφιάλης είχαν ανεβάσει ψηλά τις γραμμές τους προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης και οι του Ίκαρου Καλλιθέας επιτίθονταν κατά ριπάς με μακρινές μεταβιβάσεις στην πλάτη της αντίπαλης αμυντικής γραμμής εκμεταλλευόμενοι τους κενούς χώρους που άφηναν οι γηπεδούχοι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο ακόμαμεγάλες ευκαιρίες στο 80ο λεπτό με ένα σουτ εκτός περιοχής του Τριμίτση, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Κουλούρης και στο 83ο λεπτό όταν ο Μετά απώλεσε εξ’ επαφής σπουδαία ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του Ίκαρου, με αποτέλεσμα το 0 – 1 να διατηρηθεί αμετάβλητο έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Κακριδή.

  Ο Άρης Αμφιάλης διανύει μια άκρως αποθαρρυντική αγωνιστική πορεία, όντας στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα με την ισχνή συγκομιδή των επτά βαθμών και μετρώντας δύο νίκες, μία ισοπαλία και οκτώ ήττες σε έντεκα αγωνιστικές. Το σύνολο του Άρη Αμφιάλης προέρχεται από σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, αγνοώντας τη νίκη από την 4η αγωνιστική του τρέχοντος πρωταθλήματος και έχει μία εικόνα, η οποία χρήζει προβληματισμού και άμεσων λύσεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας, μια και πέραν της καλής στιγμής του 14ου λεπτού, δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία στο υπόλοιπο μέρος του αγώνα.

φωτό αρχείου

  Στην αντίπερα όχθη, ο Ίκαρος Καλλιθέας μολονότι διαθέτει ένα εξόχως ανταγωνιστικό σύνολο, πρόκειται για μία ομάδα με ευμετάβλητη αγωνιστική πορεία στη τρέχουσα σεζόν. Διατηρείται στην 6η θέση της βαθμολογίας, έχοντας συγκεντρώσει 19 βαθμούς, μετρώντας πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές και εκείνη την εμφατική επικράτηση επί του Παντζιτζιφιακού με 4 – 1στο γήπεδο Παραλίας της Καλλιθέας. Η σημερινή νίκη του Ίκαρου δεν τον αναγάγει στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά πιθανώς σηματοδοτεί την απαρχή της ανάκαμψής με στόχο την επιδίωξη διαδοχικών νικών προκειμένου να προσπελάσει τις πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.  

Το φύλλο αγώνα

ΑΠΣ ΑΡΗ ΑΜΦΙΑΛΗ  –  Α.Ε. ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  0–1

Διαιτητές: Κακριδής Ι.,  Καρακελλές Ι., Λυτρίβης Γ.

Σκόρερ:Τρικαμηνάς 44′

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ (Μανώλης Πράσινος): 

Κουλούρης, Ζαχαρίου, Αναστασίου, Βαζαίος, Γκόλγκαρης (80′ Αναστασίου), Καραντινός, Καραπατάκης (80′ Μαυρίδης), Πρεβεζάνος, Γεωργιάδης, Σάνκα, Ούγγρης

Α.Ε. ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Κώστας Παπουτσής): 

Ηλιάδης, Τριμίτσης Κ., Καραουλάνης, Ναυπλιώτης, Σύρμας, Πλέσσας, Λιμήτσιος, Καλελά (58′ Γραίος), Πετρόπουλος (37′ Μαγουλάς), Θεοδοσίου, Τρικαμηνάς (77′ Μέτα)

Comments are closed.