Εναλλαγή εκπροσώπησης στο Δημοτικό Συμβούλιο – Η Δημ. Γεμιτζόγλου στη θέση του Ν. Ξεντέ

0
185

 

Εφαρμόζοντας τις ιδρυτικές αρχές της, η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση “Μια Πόλη στο Δρόμο” προχώρησε στην δεύτερη κατά σειρά εναλλαγή στην εκπροσώπησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας.

Στις 24 Νοεμβρίου ορκίστηκε Δημοτική Σύμβουλος η Δήμητρα Γκεμιτζόγλου, στην θέση του Νίκου Ξεντέ, ο οποίος με την σειρά του είχε παραλάβει τον Ιούνιο του 2021 από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας Χρήστο Ιωαννίδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση Καλλιθέας αναφέρει ότι:

Η εναλλαγή βασίζεται στην άποψή μας ότι η εκπροσώπηση στα αιρετά όργανα δεν συνδέεται με πρόσωπα αλλά με συλλογικότητες, με αρχές και αξίες.

Η συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας ήρθε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, με παρατεταμένες περιόδους καραντίνας και απαγόρευση συμμετοχής των πολιτών στις συνεδριάσεις.

Με ένα θεσμικό πλαίσιο που χαρακτηρίστηκε από την θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος των Δημοτικών Εκλογών μέσω της μετάθεσης ουσιαστικών αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στις οποίες επιτροπές εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία την παράταξη του Δημάρχου, ανεξάρτητα από τα ποσοστά των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρά τις αντιξοότητες, ως “Μια Πόλη στο Δρόμο” παλέψαμε και θα παλεύουμε για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ανοιχτές στην κοινωνία, ανοιχτές στην συμμετοχή και την παρέμβαση των πολιτών.

Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων.

Για ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα, ενάντια σε προσπάθειες ιδιωτικοποίησης.

Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής και επισφαλούς εργασίας στον Δήμο, με μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Για την Καλλιθέα του αγώνα, της αντίστασης και της αλληλεγγύης!

Comments are closed.