Εκλογές Ε.Ο.Κ.: Κατήφορος δίχως τέρμα. Η Κόντρα “καρεκλοκένταυρων” – κυβέρνησης φέρνει την αναβολή τους;

0
499

Οριστική αναβολή στις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) καθώς η Αστυνομία έκανε γνωστό πως απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις στην περιοχή γύρω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» την Κυριακή (30/5) για λόγους ασφαλείας.

Η κόντρα της προσωρινής διοικούσας του Γιώργου Βασιλακόπουλου και της παρέας του στην ΕΟΚ με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και την κυβέρνηση γενικότερα για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών οδήγησε σε οριστική ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς να απαγορεύει προ ημερών την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στο γήπεδο της Λεωφόρου, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης. Ωστόσο η ομοσπονδία θέλοντας να πάει ένα βήμα παραπέρα την κόντρα  ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει κανονικά στη διεξαγωγή τους με φυσική παρουσία.

Έτσι φθάσαμε στο σημερινό comeback της κυβέρνησης η οποία απάντησε στην Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης  με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ η μέσω της οποίας απαγορεύει κάθε δημόσια συνάθροιση γύρω από την περιοχή του γηπέδου, για λόγους ασφαλείας, κάνοντας επί της ουσίας αδύνατο να διεξαχθούν οι εκλογές. 

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα (28/5) το Πρωτοδικείο απέρριψε τις αιτήσεις 28 σωματείων, ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές, παρ’ ότι δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο. 

Τέλος η Ε.Ο.Κ. εμμένοντας στην αρχική της θέση ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά σε ελεγχόμενο χώρο στις εγκαταστάσεις του γηπέδου του Παναθηναϊκού “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Η συνέχεια δεν μπορεί πλέον να έχει ενδιαφέρον καθώς είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι που “εκτίναξαν” την Καλαθοσφαίριση στα ύψη καθιστοντας την Ελλάδα μια από τις κορυφαίες μπασκετικές δυνάμεις παγκοσμίως με την στάση τους “τινάζουν” τα πάντα στον αέρα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανό το “δικό” τους κύκλωμα όρθιο και κυρίαρχο αναγάγοντας τις όποιες εξελίξεις σε πολιτικό ζήτημα, βυθίζοντας την Καλαθοσφαίριση στα δικά τους σκοτάδια.

Comments are closed.