Εθνική Ελλάδος Γεια σου!! Όταν η Ευρώπη υποκλινόταν στο «θαύμα» των σύγχρονων «ημίθεων» στις 4/7/2004…

0
924


 «Η αρχαία Ελλάδα είχε 12 Θεούς, η σύγχρονη έχει 11…»

Άφωνη παρακολουθούσε στο Euro 2004 η ποδοσφαιρική Ευρώπη την «αρμάδα» του Ότο Ρεχάγκελ να προελαύνει, και τους σύγχρονους  Έλληνες «ημίθεους» να κοιμίζουν αγωνιστικά τους αντιπάλους τους, και όταν αυτοί κουραζόντουσαν από το άγχος που τους δημιουργούσε το βάρος του φαβορί, αλλά και ο εκνευρισμός από την δυσκολία να βρουν τρόπους να σκοράρουν, τότε ήταν που οι Έλληνες «χτύπαγαν» τον αντίπαλο τους, λες και είχαν μεταβληθεί σε ποδοσφαιρικές «κόμπρες».


Το greek-thavma, είχε γράψει ο Βρετανικός τύπος.

Η Ελληνική «κόμπρα» του Ότο Ρεχάγκελ με πρωταγωνιστές τους Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Δέλλα, Μπασινά, Ζαγοράκη, Γιαννακόπουλο, Βενετίδη, Χαριστέα, Φύσσα, Βρύζα,Παπαδόπουλο, Καψή, Κατσουράνη και τα άλλα παιδιά, χτύπαγε το θύμα της την στιγμή που έπρεπε, θύματα της η Ισπανία, η Γαλλία ή Τσεχία και στον μεγάλο τελικό η Πορτογαλία, που είδε μέσα στο δικό της ποδοσφαιρικό σπίτι τους Έλληνες να σηκώνουν το πολύτιμο τρόπαιο και να κάθονται αυτοί στη θέση του Βασιλιά της Ευρώπης.
Οι Έλληνες ήταν οι Πειρατές με το μοναδικό πειρατικό που έφθασε στη Πορτογαλία, για να κουρσέψει ολόκληρη την Ευρώπη, και να κερδίσει το θαυμασμό ολάκερης της υφηλίου.

Ήταν τότε που οι φίλαθλοι έγιναν οπαδοί και οι οπαδοί φίλαθλοι. Ποτέ η ποδοσφαιρική ομάδα της Εθνικής Ελλάδος δεν είχαν τόση και τέτοια συμπαράσταση, με ξέφρενες εκδηλώσεις λατρείας σε ολόκληρη την χώρα. Ήταν τότε που δεν υπήρχε Έλληνας σε ολόκληρη την υφήλιο που να μην πανηγύρισε, δεν υπήρξε Έλληνας στην χώρα μας που δεν βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει. Η ποδοσφαιρική Εθνική Ελλάδος άξια εκπρόσωπος του «βασιλιά των σπορ» ένωσε του Έλληνες και εκτόξευσε την περηφάνια τους στο χάος του γαλαξία… Υπερβολή; Μπορεί… Αλλά ποιος δεν έκλαψε από υπερηφάνεια και χαρά;  

Άλλωστε η χώρα μας, είχε ευτυχήσει επτά χρόνια πριν, να δει την επίσημη αγαπημένη της, την Εθνική Ομάδα του μπάσκετ, να ανεβαίνει περήφανη το υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης το 1987,  όταν κόντρα στο μπασκετικό μεγαθήριο της Ρωσίας την έριξε στο καναβάτσο αρπάζοντας της το πολύτιμο τρόπαιο. Αυτό όμως που συνέβη το 2004 δεν είχε Εθνικό και Παγκόσμιο προηγούμενο.


Βραδάκι λοιπόν στις 4 Ιουλίου του 2004 στο Νταλούζ το Στάδιο του Φωτός της Λισσαβώνας την έδρα της ιστορικής Μπενφίκα, η Εθνική Ελλάδος με την συμπαράσταση 10.000 και πλέον οπαδών της «έβαλε» στα δίχτυα Ρονάλντο, Φίγκο, Ντέκο, Καρβάλιο, Μανίς, Παουλέτα, Νούνο Γκόμεζ, Ρουΐ Κόστα και έκανε τον Σκολάρι να μείνει αμίλητος ακόμη και στη συνέντευξη τύπου.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ…!!!

Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, στις 20.30, στο Παναθηναϊκό Στάδιο,  πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής της Εθνικής μας Ομάδας Ποδοσφαίρου. Μια μοναδική τελετή που διοργάνωσαν το υπουργείο Πολιτισμού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο Δήμος Αθηναίων.         

Ο ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΨΕ…

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ…!!!

Comments are closed.