Δ. Καλλιθέας: Στους πρώτους 17 Δήμους του προγράμματος «Έξυπνες Πόλεις» με χρηματοδότηση 100.641€

0
230

Τη λίστα με τους πρώτους 17 δήμους οι οποίοι, όπως ανακοίνωσε στο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης, θα λάβουν άμεσα 90 εκατ. Ευρώ για το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις» από το Ταμείο Ανάκαμψης, δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του έγκυρου σάιτ ο Δήμος Καλλιθέας θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 100.641 ευρώ.

Τι αφορά το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις»

Τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα τοποθετηθούν στην ψηφιακή ανάπτυξη των πόλεων μέσω ηλεκτρονικών δικτύων πρόκειται να βελτιώνουν την οργάνωση και τη λειτουργικότητά τους. Τα έργα αυτά για τους μεγάλους δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης (Δήμος Καλλιθέας) και στους μικρότερους από το ΕΣΠΑ για να αναπτυχθούν ποικίλες ψηφιακές υπηρεσίες, από -για παράδειγμα- το «έξυπνο παρκάρισμα» έως την κυβερνοασφάλεια.

Οι τομείς που θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν ψηφιακά οι δήμοι θα είναι -με ταξύ άλλων-Κοινωνική Πολιτική,Απασχόληση καιΥγείαΠαιδείαΠολιτισμός και ΑθλητισμόςΠεριβάλλον, υποδομές, μεταφορές, μεταποίηση, τουρισμόςΔημοτική Αστυνομία, εξυπηρέτηση του πολίτη, οικονομική διαχείριση των δήμων, διοικητική λειτουργία των Δήμων κ.ά.

Comments are closed.