Δ. Καλλιθέας: Σε «θέση μάχης» οι εργαζόμενοι – Ζητούν έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου

0
624

Με το «όπλο παρά πόδας» είναι πλέον οι εργαζόμενοι στο Δήμο Καλλιθέας καθώς στις 28 Ιουλίου λήγει η παράταση, ένας μήνας, που πήραν από το δικαστήριο οι 77 συμβασιούχοι covid και σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο σημερινό ανοικτό Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας δεν φαίνεται διατεθειμένη να συνομολογήσει για την περαιτέρω παραμονή τους στην εργασία.

Αναλυτικότερα σήμερα το πρωί στις 10:45 το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας συνεδρίασε με τη παρουσία του συνόλου των συμβασιούχων covid στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητήσει τα μέχρι σήμερα δεδομένα ως προς τις δικαστικές ενέργειες και όχι μόνο.

Όπως έγινε γνωστό το σύνολο των συνδικαλιστικών παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δ.Σ. του Συλλόγου συμφώνησαν ότι η απόλυση των 77 εργαζομένων θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, καθώς οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι τους καλύπτουν σημαντικές ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

Στους εργαζόμενους covid έρχονται να προστεθούν και 24 συμβασιούχοι με αντίτιμο, διαφόρων ειδικοτήτων, που απασχολούνται στον ΟΠΑΑ «Γιάννης Γάλλος» των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 31 Ιουλίου 2022.

Όπως γίνεται αντιληπτό η «φυγή» 101 εργαζομένων θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στις υπηρεσίες του Δήμου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ωστόσο ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξη και παραμονή των συγκεκριμένων εργαζομένων ξεκινώντας με την ενημέρωση των Δημοτικών Παρατάξεων, αύριο το πρωί, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να συναντηθεί με το Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, συνάντηση που πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι ζητούν την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να πάρει απόφαση για τη στήριξη των συναδέλφων τους στις δικαστικές τους ενέργειες.

Τέλος και στην περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες τους θα  συγκαλέσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου προκειμένου να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις δε φαίνεται να ευνοούν την παραμονή των εργαζομένων, καθώς ήδη οι δικηγόροι του Δήμου Καλλιθέας, σε πρόσφατη συζήτηση ασφαλιστικών 4 συμβασιούχων covid, δεν συνομολόγησαν στην παραμονή τους με αποτέλεσμα το δικαστήριο να απορρίψει την αίτηση τους.

Άλλωστε η διοίκηση του Δήμου έχει ξεκάθαρα ταχτεί υπέρ της απόφασης του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για την μη ανανέωση των συμβάσεων covid, κάτι για το οποίο έχει επίσης συμφωνήσει δημόσια και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

 

 

 

Comments are closed.