Δ. Καλλιθέας: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δευτέρα 5 Οκτωβρίου…

0
620

Ξεκινούν την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 οι αιτήσεις συμμετοχής για όσους πολίτες θελήσουν να συμμετάσχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Ναυσικάς 5) του Δήμου Καλλιθέας.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος αφορά τους κατοίκους Καλλιθέας και έχει ως βασικό στόχο την κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των ατόμων και των οικογενειών τους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.  

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας (Ανδρομάχης 100) από τις 09:00 έως και 12:30 με σειρά προτεραιότητας.

Άτομα άνω των 65 ετών ή ΑΜΕΑ θα εξυπηρετούνται με ραντεβού στο τηλ.: 2109532712

. Τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ όσων θα αιτηθούν των υπηρεσιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου εξαρτώνται από τα εξής:

Αν είναι κάτοικος Καλλιθέας

Αν υπάρχει κάποιο αναγραφόμενο μέλος που διαμένει με την οικογένεια με αναπηρία

Αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα

Το είδος της οικογένειας (πυρηνική-μονογονεϊκή)

Αν υπάρχουν υπερήλικες

Αν υπάρχουν μέλη σε κατάσταση ανεργίας

Από το πλήθος των ακινήτων που διαθέτουν τα μέλη της οικογένειας βάσει της εικόνας του τελευταίου Ε9

Από το συνολικό τους τελευταίο ετήσιο εισόδημα καθώς οι οικονομικές προϋποθέσεις ακολουθούν τις προδιαγραφές σε συνεργασία με το τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καλλιθέας και είναι: για ένα άτομο, όριο εισοδήματος 5.000 € ενώ για κάθε επιπλέον άτομο προστίθεται το ποσό των 1.500 €. Στο σύνολο συμπεριλαμβάνεται και πάσης φύσεως επίδομα που έλαβε κάποιο μέλος του νοικοκυριού σύμφωνα με το τελευταίο Ε1.

Comments are closed.