Δ. Καλλιθέας: Αίτημα σε ΟΑΕΔ για ένταξη 13 ατόμων στο πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων

0
474

Την εκ νέου έγκριση αιτήματος προς τον ΟΑΕΔ αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλλιθέας στην προχθεσινή συνεδρίαση της (Τρίτη 23/2).

Ουσιαστικά πρόκειται για την επαναδιατύπωση προηγούμενης σχετικής απόφασης (545/15-12-2020) της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, με την οποία είχε εγκρίνει το εν λόγω αίτημα του Δήμου προς τον ΟΑΕΔ.

Ωστόσο ο ΟΑΕΔ ζήτησε επικαιροποίηση της απόφασης αυτής έτσι ώστε αυτή να έχει ληφθεί εντός του έτους 2021, όπου αναμένεται και η έναρξη των συμβάσεων.

Η υποβολή αιτήματος προς τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για ένταξη του Δήμου Καλλιθέας στο πρόγραμμά για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, αφορά δεκατρία (13) άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, πλήρους απασχόλησης, για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα (12) μήνες.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ιδιαίτερη αξία για ανθρώπους ανέργους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς λόγω ηλικίας δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην επανένταξη στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα να στερούνται το δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Οι Ειδικότητες

ΚλάδοςΑριθμός Θέσεων
ΠΕ Μηχανολόγος Μηχανικός1
ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός1
ΠΕ Οικονομικού Λογιστικού1
ΔΕ Διοικητικού1
‘ ΔΕ Κηπουρών3
ΥΕ Εργατών Πρασίνου2
ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών1
ΔΕ Ελαιοχρωματιστών1
ΔΕ Τεχνιτών Ξυλουργών1
ΔΕ Τεχνιτών Υδραυλικών1
Σύνολο13

Comments are closed.