Δημοτικές Παρατάξεις & Εργαζόμενοι ζητούν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο – Κι όμως υπάρχει ομόφωνη απόφαση

0
281

Μετά και την ενημέρωση των Δημοτικών Παρατάξεων από το Σύλλογο Υπαλλήλων, γύρω από την κατάσταση που διαμορφώθηκε, λήξη των συμβάσεων covid, και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη χθεσινή ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. των εργαζομένων, αποφασίστηκε από κοινού οι Δημοτικές Παρατάξεις να ζητήσουν με επιστολή τους, προς τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ευσταθίου, έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας και οι Δημοτικές Παρατάξεις ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για την εκ νέου αναβολή της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου 2022 στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Με την αναβολή θα επιτευχθεί ταυτόχρονα και η παράταση των συμβάσεων covid μέχρις ότου γίνει η δίκη με ζητούμενο την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να πάρει παρόμοια απόφαση καθώς προ μηνός είχε αποφασίσει ομόφωνα να αποδεχθεί ανάλογο αίτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων για τους συγκεκριμένους συμβασιούχους.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχει δυσκολία στο να προχωρήσει η διοίκηση του Δήμου στην αποδοχή του αιτήματος των εργαζομένων για αναβολή της συζήτησης όταν το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του που χρονολογείται από τις 16 Δεκεμβρίου 2021 έχει εγκρίνει την παράταση των συμβάσεων covid τόσο για το έτος 2021 όσο και για ολόκληρο το 2022 αλλά και για όσο διαρκεί η πανδημία.

Η ομόφωνη απόφαση 197/2021 από 16/12/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για τις συμβάσεις covid

Comments are closed.