Γ. Παυλόπουλος: Δύο «πόλεις» – Δύο «ομάδες» – Καμμία ιστορία

0
777

Το βασικό τρίπτυχο του ερασιτέχνη Γ.Σ. Καλλιθέα και μέχρι πρότινος της ΠΑΕ Καλλιθέα για «Μια Πόλη – Μια Ομάδα – Μια Ιστορία», «ανατρέπει» ο Α’ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γ.Σ. Καλλιθέα και ένας από τους στενούς συνεργάτες του αείμνηστου προέδρου Νίκου Σαλευρή, Γιώργος Παυλόπουλος με τα όσα ανέφερε στο φιλικό κους – κους που είχε με τη δημοσιογραφική ομάδα του nealallithea.gr

Ο Γιώργος Παυλόπουλος, άνετος, φιλικός αλλά και μάχιμος για την ιστορική ομάδα της Καλλιθέας ξεκίνησε με το καλημέρα τις δυνατές ατάκες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως το νέο τρίπτυχο από εδώ και πέρα θα είναι «….«Δύο Πόλεις» αφού η ΠΑΕ θα συμπεριλάβει στην εμπορική ονομασία το “Athens – Kallithéa”, «Δύο Ομάδες» καθώς ο ερασιτέχνης θα διατηρήσει την ιστορική ονομασία του Συλλόγου, και «Καμμία Ιστορία» μιας και η νέα ΠΑΕ Athens – Kallithéa FC δεν θα θυμίζει σε τίποτα την ιστορική πορεία της ομάδας που δημιουργήθηκε από τη συνένωση πέντε ιστορικών αθλητικών συλλόγων της πόλης που το κάθε ένα από αυτά είχε διαγράψει τη δική του ξεχωριστή πορεία.

Ο μαχητής Α’ αντιπρόεδρος του Γ.Σ. Καλλιθέα σε αυτό το σημείο θύμισε σε όλους μας την ατάκα του νομπελίστα ποιητή μας Γιώργου Σεφέρης που είχε αναφέρει πως «…Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον…».

Αν και δε χρίζει ερμηνείας ο Γιώργος μας είπε ότι «…δεν επιτρέπεται σε κανένα επενδυτή προς χάρη μιας ισχυρής χρηματοδότησης να διαγράφεται η ιστορικότητα μιας ομάδας που έχει δημιουργήσει το δικό της ισχυρό brand name στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας.

Άλλωστε, όπως τόνισε, δεν τους έδωσε ο ερασιτέχνης κάτι άλλο, αυτό το ισχυρό όνομα και τη δυνατή ιστορικότητα του, δεν τους «πουλήσαμε» κάτι διαφορετικό…».

Ε, τώρα δάσκαλε μας βάζεις σε πειρασμό να σε ρωτήσουμε και εμείς με τη σειρά μας για τη συμφωνία που έκανε η ΠΑΕ η δική σας με τον Αμερικανό επενδυτή και το επιτελείο του…

Υπήρξαν χαρτιά που υπεγράφησαν; Μπήκαν όροι ότι αυτά μπορούν να συζητηθούν; κάποια άλλα μπορούν να γίνουν και κάποια «απαγορεύεται» να τροποποιηθούν; ή «είδαμε φως» μπήκαμε και μετά «γαία πυρί μιχθήτω»;

«Αδίστακτος» ο δάσκαλος με μιας μας είπε πως «…ακόμη και αν υπήρξαν κάποιες παραλήψεις αυτό δεν αναιρεί σε τίποτα τη διατήρηση της δυναμικής που φέρει το  όνομα και η ιστορικότητα του σήματος της Καλλιθέας.

Είμαστε γεννημένοι με αυτά και στο όνομα της όποιας πολυδάπανης χρηματοδότησης δεν μπορούμε να τα απεμπολήσουμε…».

Είναι όμως λίγο παράδοξο Κε Παυλόπουλε να έρχονται όλα αυτά όχι προς συζήτηση και σε ένα κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης αλλά ως τετελεσμένα γεγονότα προς τον ερασιτέχνη. Όλοι μας ακούσαμε τον νομικό σύμβουλο της νέας ΠΑΕ να λέει ότι έγιναν λάθη αλλά τώρα ας τα διαγράψουμε και να πάμε μαζί.

Όμως το μαζί δεν περιείχε κάτι διαφορετικό παρά τετελεσμένα γεγονότα. Δηλαδή αυτό είναι το νέο όνομα το οποίο μας υποδεικνύει το εμπορικό μας τμήμα (του επενδυτή εννοεί προφανώς), αυτό είναι το νέο σήμα και ελάτε να τα βρούμε.

Καμμία απολύτως διάθεση για συννενόηση, εκτός και αν η επιμονή του νομικού συμβούλου στην οικονομική ενίσχυση του ερασιτέχνη είναι «το τυρί που κρύβει τη φάκα» καθώς λέει και ο λαός μας.

Αμέσως περνά στην αντεπίθεση ο «γυμνός» (έτσι τον αποκαλεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος) και με ένταση παρατηρεί πως «…καμμία οικονομική ενίσχυση προς τον ερασιτέχνη δεν πρόκειται να μου αλλάξει τη θέση και τα πιστεύω μου για την ομάδα μας.

Άλλωστε ποσοστό από εισιτήρια κλπ είναι υποχρεωμένη η ΠΑΕ να δίνει στον ερασιτέχνη…».

Αντιπρόεδρε; Να σου βάλουμε δύσκολα;

Κάποιοι από τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και έξω από αυτό εκφράζονται δυναμικά υπέρ της αποδοχής της αλλαγής του ονόματος και του σήματος της ομάδας. Άλλοι πάλι ενώ ήταν υπέρμαχοι της διατήρησης τους έκαναν στροφή 360 μοιρών. Αυτό δε σας δυσκολεύει; Δε σας συρρικνώνει ως Δ.Σ.;

Πληρωμένη απάντηση από το Γιώργο Παυλόπουλο δεν τη λες, αλλά έχει την ουσία της όταν ο ίδιος παίρνει αποστάσεις λέγοντας πως «…το Δ.Σ. του ερασιτέχνη Γ.Σ. Καλλιθέα διαθέτει στελέχη που έχουν καταξιωθεί με την πορεία τους στα διοικητικά της ομάδας αλλά και επαγγελματικά. Προσωπικά είμαι ο τελευταίος που θα αναφερόταν σε δημόσια σχόλια ή τοποθετήσεις συναδέλφων ή φίλων. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και έχουμε το δικαίωμα της γνώμης. Στο Δ.Σ. συζητάμε ελεύθερα και ανοικτά, εκεί μπορούμε να πούμε τα πάντα. Τώρα, αν κάποιοι για κάποιο λόγο «αγχώνονται», εγώ δεν μπορώ να το ξέρω.

Ξέρω όμως ότι η διοίκηση του ερασιτέχνη, στην πλειοψηφία της,  είναι αποφασισμένη να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να πείσει τους επενδυτές για το δίκαιο των αιτιάσεων της και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα που τις επιτρέπει ο νόμος, κυρίως για τη διατήρηση του εμβλήματος της ομάδας μας. Ο πρόεδρος μας Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν απόλυτος σε αυτό».

Εμείς από τη δημοσιογραφική πλευρά είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι αυτό θα πρέπει να αποτυπωθεί και σε σχετική απόφαση του Δ.Σ..

Ο ίδιος ο Γιώργος Παυλόπουλος όμως δε σταματά εδώ, το πάει και λίγο παρακάτω, καθώς επισημαίνει πως «…θα είχε μεγάλη αξία στην παρούσα φάση να τοποθετηθεί και ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος προέρχεται από τα διοικητικά σπλάχνα της ομάδας. Ακόμη θα πρέπει ξεκάθαρη θέση να πάρει και το Δημοτικό μας Συμβούλιο, οι Δημοτικές Παρατάξεις. Στην πόλη μας συμβαίνουν αυτά, το Δημοτικό μας γήπεδο διατίθεται για την ομάδα, αλλά ποια ομάδα; Την Αθήνα ή την Καλλιθέα; Πρέπει να παρουν όλοι τους θέση…».

Σε αυτό εδώ το σημείο ο «αρχαιότερος» της δημοσιογραφικής μας παρέας υπενθύμισε ότι στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Beach Volley, που διεξαγόντουσαν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Φαληρικό Όρμο, είχε υπάρξει αντίδραση του τότε Δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη γιατί στις τηλεοπτικές μεταδόσεις αναφερόταν ως Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Φαλήρου. Αποτέλεσμα των διαβημάτων ήταν να αναφέρεται και η Καλλιθέα η οποία ήταν Ολυμπιακή Πόλη.

Άσχετο με τη συζήτηση το συγκεκριμένο δεν το χαρακτηρίζεις καθώς έχει μια ιστορική σημασία και αυτό. 

Ατελείωτη η δίψα για συζήτηση αλλά πολύ λίγος ο χρόνος. Πολύ ευγενικά ζητήσαμε από τον Α’ αντιπρόεδρο Γιώργο Παυλόπουλο να βάλουμε μια άνω τελεία και αφού περάσουμε όμορφο δεκαπενταύγουστο να επανέλθουμε ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Ο Γιώργος δέχθηκε την παραίνεση μας και αφού μας ευχαρίστησε ανανέωσε το ραντεβού μας, αρχικά για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλλιθέας, αποφεύγοντας κάποια άλλη ατάκα που θα μας έβαζε σε πειρασμό να συνεχίσουμε τη συζήτηση.

Comments are closed.