ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Άνοδο στη Super League 2 λόγω αναδιάρθρωσης… Λ.Καραδήμος τέλος… Β.Σταυρακόπουλος ο εκλεκτός…

0
1552

Το τέλος της συνεργασίας της με το Λουκά Καραδήμο ανακοίνωσε η ομάδα ποδοσφαίρου της Καλλιθέας μέσω της ιστοσελίδα της στο Facebook.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ

«…Ανακοινωνουμε το τέλος της συνεργασίας μας με τον κοουτς Λουκά Καραδήμο.Μια συνεργασία που τελείωσε με απόλυτη επιτυχία αφου η ομάδα μας στέφθηκε πρωταθλήτρια.Ο Λουκάς ήταν και θα παραμείνει σημαία του συλλόγου και είναι βέβαιο οτι οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν.Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον κόουτς,τις επόμενες μερες θα υπάρξει ενημέρωση για τις κινήσεις της διοικησης και τον προγραμματισμό της νεας αγωνιστικής περίοδου που θα βρει την Καλλιθέα σε μεγαλύτερη κατηγορία…»

Ωστόσο οι εξελίξεις σε ότι αφορά την αλλαγή στη τεχνική ηγεσία της Καλλιθέας είχαν δρομολογηθεί αρκετό διάστημα πριν την τελική ανακοίνωση της λήξης της συνεργασίας με το Λουκά Καραδήμο.
Οι παράγοντες της γαλανόλευκης έχουν ήδη δρομολογήσει και την διάδοχη κατάσταση στο πάγκο της ιστορικής ομάδος.

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά ο Βαγγέλης Σταυρακόπουλος, ο οποίος έχει ένθερμους υποστηρικτές στα διοικητικά κλιμάκια της Καλλιθέας, θα είναι εκτός απροόπτου ο νέος τεχνικός ηγέτης του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας. Ο εργατικός κόουτς στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με παράγοντες, που σήμερα πρωτοστατούν στην αγωνιστική ισχυροποίηση της Καλλιθέας, στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ικάρου Καλλιθέας. Το όνομα του Βαγγέλη Σταυρακόπουλου είχε ακουστεί και αμέσως μετά την παραίτηση του Νίκου Παντέλη, αλλά τότε δεν προχώρησε ως επιλογή, καθώς τελικά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Λουκάς Καραδήμος, ο οποίος ευτύχησε να φέρει την Καλλιθέα πρώτη και φυσικά να επιτευχθεί και ο στόχος της ανόδου.

Οι εξελίξεις όμως δεν τρέχουν μόνο στα αγωνιστικά ζητήματα της πεντάστερης γαλανόλευκης ομάδας αλλά και στις διοικητικές αναδιαρθρώσεις των πρωταθλημάτων, που φαίνεται να την οδηγούν στα σαλόνια της σημερινής Super League 2.
Πιο συγκεκριμένα σε πρόσφατη συνάντηση που έγινε με τους πρωτοπόρους των οκτώ ομίλων της Γ´ Εθνικής με τον υπουργό Επικρατείας, και έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, Γιώργο Γεραπετρίτη φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά η πρόταση για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Πιο αναλυτικά ο κ. Γεραπετρίτης φαίνεται να γίνεται υπέρμαχος στην υλοποίηση της πρότασης που προβλέπει του χρόνου η πρώτη κατηγορία να έχει 15 έως 18 ομάδες, η δεύτερη 34 έως 36 (σε δύο ομίλους χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια) και η Γ΄Εθνική να ξαναγίνει επαγγελματική. Στην συγκεκριμένη πρόταση δεν φαίνεται να είναι αρνητικός ούτε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν βλέπει το λόγο ύπαρξης της Football league. Όπως γίνεται αντιληπτό και ο ίδιος είναι θετικός προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στη πρόσφατη συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τους παράγοντες των οκτώ πρωτοπόρων της Γ´ Εθνικής ο υπουργός Επικρατείας μπήκε και σε λεπτομέρειες οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε την ανάληψη από την ΕΡΤ της κάλυψης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων καθώς και μια σειρά μέτρων που θα ισχυροποιήσουν την νέα αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Έμπειρος παράγοντας που συμμετείχε στη τηλεδιάσκεψη ανέφερε πως δέκα ζητήσαμε; εκατό μας έδωσε ο υπουργός.

Η αναδιάρθρωση φαίνεται να ενισχύεται και από τη πρόσφατη τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης και η οποία είναι πλέον νόμος του κράτους. Στη συγκεκριμένη τροπολογία αναφέρεται ρητά πως είναι στην ευχέρεια της κάθε λίγκας να φέρει προτάσεις για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της και η ΕΠΟ απλά τις επικυρώνει. Σε κάθε περίπτωση η επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ θα δώσει και όλες τις απαντήσεις. Το σίγουρο είναι πως στα διοικητικά κλιμάκια της Καλλιθέας οργανώνουν την επόμενη ημέρα σαν να είναι ήδη στη Super League 2 ή όπως αλλιώς αυτή ονομαστεί.

Στη προσπάθεια τους αυτή φαίνεται να έχουν γίνει προσεγγίσεις τόσο προς την πλευρά του Δημάρχου Καλλιθέας όσο και προς τις Δημοτικές Παρατάξεις προκειμένου να στηριχθεί η επάνοδος της ομάδας στα μεγάλα επαγγελματικά σαλόνια του ποδοσφαίρου της χώρας μας.
Για την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλλιθέας το καλοκαίρι προβλέπεται «καυτό».




Comments are closed.