Γιάννης Μουζάλας: Η δεξιά έχει την ικανότητα να ενσωματώνει την ακροδεξιά στις κρίσιμες καταστάσεις

0
529

«Η δεξιά έχει την ικανότητα να ενσωματώνει την ακροδεξιά στις κρίσιμες καταστάσεις. Νομίζω ότι αυτό προσπαθεί να κάνει και τώρα». Αυτό τόνισε  ο υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Συνέντευξη του υποψ. βουλευτή Νοτίου Τομέα Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Μουζάλα, στον ρ/σ «ΣΚΑΪ»

Σχολιάζοντας το κλίμα της προεκλογικής περιόδου ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι «διανύουμε μια βουβή διαδικασία» και συνέχισε σημειώνοντας ότι σε συζήτηση που είχε πριν από την εγκληματική αμέλεια της τραγωδίας των Τεμπών, παρομοίαζε «την κατάσταση με το φαινόμενο του βρασμού. Ήρθε η τραγωδία στα Τέμπη και το καπάκι της κατσαρόλας πετάχτηκε. Κι αυτή η βουβή προεκλογική περίοδος μοιάζει με το φαινόμενο του βρασμού, ευελπιστώ ότι στις 21 Μαΐου θα πεταχτεί το καπάκι».

Για τις δημοσκοπήσεις

Ερωτηθείς για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι «εγώ δεν μιλάω για χειραγώγηση, χωρίς κανείς να αποκλείει αυτά τα φαινόμενα» και εξήγησε ότι «το ζήτημα είναι πως σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο στην Ελλάδα, υπάρχει ένα δομικό λάθος στις δημοσκοπήσεις, διότι παγκοσμίως αποτυγχάνουν να αναδείξουν την πραγματικότητα ή έστω να πέσουν κοντά στην πραγματικότητα».

«Άλλωστε και στην Ελλάδα έχουν αποτύχει οι δημοσκοπήσεις: έχουν αποτύχει στις πρώτες εκλογές το 2015, έχουν αποτύχει στις δεύτερες εκλογές το 2015, έχουν αποτύχει και στο δημοψήφισμα», πρόσθεσε .

Για την Παιδεία και τις πανελλαδικές εξετάσεις

Στη συνέχεια, ο κ. Μουζάλας απαντώντας στον δημοσιογράφο σχετικά με το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «βάζει στο προεκλογικό παιχνίδι το ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων», είπε το εξής: «Κάνετε ένα λογικό άλμα στη σκέψη σας, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε μια μεγάλη μάχη όταν έφερε η Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο κατά τη δική μας άποψη είχε σκοπό να στείλει τα παιδιά στα ιδιωτικά κολλέγια. Άρα δεν έπαψε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συζητάει αυτό το θέμα».

«Με αυτό το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, 30.000 παιδιά οδηγούνται εκτός πανεπιστημίου. Δεν θα μπορούσε για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι παρά κύριο ζήτημα της προεκλογικής του εκστρατείας. Αντίθετα, για τη Νέα Δημοκρατία κύριο ζήτημα είναι το Άρθρο 16 και η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Παιδείας» συμπλήρωσε ο κ. Μουζάλας.

Για το κόμμα Κασιδιάρη  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και πολλοί συνταγματολόγοι έχουν αμφισβητήσει, όχι το αποτέλεσμα όσον αφορά το κόμμα του Κασιδιάρη, αλλά τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή η διαδικασία. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε φαινόμενα παρέμβασης, όπως καταγγέλθηκαν από τον Αρεοπαγίτη, ο οποίος μετά παραιτήθηκε» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας.  

Και συνέχισε: «Μέσα από αυτή τη διαδικασία που επέλεξε η Νέα Δημοκρατία πριμοδοτήθηκε η ακροδεξιά, καθώς παρουσιάζεται ένα κράτος το οποίο θέλει να απαγορεύσει κόμματα που έχουν δεξιότερη ιδεολογία και αυτό το πράγμα έχει σαν αποτέλεσμα να πριμοδοτεί φυγόκεντρες τάσεις προς την ακροδεξιά».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Μουζάλας «την ίδια ώρα ο κ. Αθανασίου χαρακτηρίζει τον κ. Κανελλόπουλο βαθύτατα δημοκρατικό άνθρωπο, αυτόν ο οποίος πριν από έναν μήνα ανακηρύχθηκε ομόφωνα πρόεδρος στη συγχώνευση του κόμματός του με το κόμμα του Κασιδιάρη».

«Η δεξιά έχει την ικανότητα να ενσωματώνει την ακροδεξιά στις κρίσιμες καταστάσεις. Νομίζω ότι αυτό προσπαθεί να κάνει και τώρα» πρόσθεσε.

Συνεργασίες και προοδευτική διακυβέρνηση

«Μετά τις εκλογές, εάν βγαίνουν τα νούμερα, όλα τα κόμματα θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα: θα υποστηρίξουν μία κυβέρνηση που προγραμματικά συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό τα προοδευτικά κόμματα ή για διαφορετικούς λόγους ο καθένας θα δώσει ξανά μια ευκαιρία στη βαρβαρότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Comments are closed.