Β. Σπανάκης: Μέτρα τώρα, για τον περιορισμό της ηχορύπανσης στο παραλιακό μέτωπο Π. Φαλήρου & Καλλιθέας

0
459

Την άμεση λήψη μέτρων για τον περιορισμό της ηχορύπανσης στο παραλιακό μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου και της Καλλιθέας, ζητά ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Σπανάκης στην ερώτησή του τονίζει ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ζητήματα από την ηχορύπανση που προκαλείται από συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ακατάλληλο χώρο στην Πλατεία Νερού (παραλία Καλλιθέας). Επισημαίνει ότι η ΕΤΑΔ που διαχειρίζεται την Πλατεία Νερού και το Γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ (Παλαιό Φάληρο), παραχωρεί τους εν λόγω χώρους για τη διεξαγωγή υπαίθριων μουσικών συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων χωρίς σχεδιασμό και χωρίς την συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Επιπλέον, προσθέτει ο κ. Σπανάκης, «δεν τηρούνται οι νόμοι για την ένταση του ήχου, οι διατάξεις περί κοινής ησυχίας και οι προβλεπόμενοι κανονισμοί για τη μετατροπή των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων σε συναυλιακούς. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν έντονα και εύλογα παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι κάνουν λόγο για υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και επίπεδα θορύβου επικίνδυνα για την υγεία τους».

Comments are closed.