Από τον «παράδεισο» στην ψυχρολουσία

0
843

Οι αλλαγές «ξύπνησαν» τον Παναιτωλικό και «κοίμησαν» την AKFC που έχασε το διπλό προβάδισμα και με τα γκολ των Μαυρία, Τορεχόν και Καρέλη οι Αγρινιώτες έκαναν την ανατροπή, νίκησαν με 3-2 και έχουν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Ωραίο παιχνίδι στο Αγρίνιο, όπου τελικά ο Παναιτωλικός , αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο επικράτησε 3-2 της Athens Kallithea στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0.

Το φιλμ του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην Athens Kallithea, η οποία μάλιστα πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ 1-0 υπέρ της, χάρις στο όμορφο γκολ με πλασέ που σημείωσε ο Μουστακόπουλος στο 21‘. Ο οποίος υποδέχθηκε τότε την μπάλα από τον Ματίγια σε στατικό και με ωραίο τελείωμα από τα όρια της μεγάλης περιοχής την έστειλε στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν τον ρυθμό, πήραν τον άξονα, πολλές «ρεζέρβες» των γηπεδούχων δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που πήραν και μέχρι την ανάπαυλα ο Παναιτωλικός είχε μόνο μία «υποψία» φάσης με τον Ντίας, όπου οι αντίπαλοι αμυντικοί του έβαλαν την κόντρα. Αντίθετα οι Μουστακόπουλος, Κυνηγόπουλος απώλεσαν από μία καλή φάση και το προβάδισμα της ομάδας του ήταν εύλογο.

Στο δεύτερο μισό ο Παναιτωλικός θέλησε να αλλάξει την εικόνα του, πέρασε στο ματς τους Φ. Ντουάρτε, Καρέλη (έπαιξε για πρώτη φορά μετά την 1η Οκτωβρίου λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε), όμως οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη «χτύπησαν» εκ νέου, αυτή τη φορά με τον Ματίγια, ο οποίος είδε στο 50′ την μπάλα να του στρώνεται και με ωραίο τελείωμα «έγραψε» το 0-2.

Από εκείνο το σημείο και για τα επόμενα 4-5 λεπτά οι φιλοξενούμενοι έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο γήπεδο καθώς οι «κυανοκίτρινοι» απώλεσαν την ηρεμία τους και είχαν δύο «στιγμές» ώστε να κάνουν ακόμη και το 0-3.

Στο 63′ όμως ο Μαυρίας με το πρώτο του φετινό γκολ μείωσε για τους γηπεδούχους (ωραίο συρτό σουτ, η μπάλα πρώτα στο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα), εξέλιξη που άλλαξε άρδην τόσο τα δεδομένα της αναμέτρησης όσο και την εικόνα της.

Οι παίκτες του Πετράκη δεν είχαν αποκτήσει μόνο τον έλεγχο αλλά πίεζαν ασφυκτικά για την ισοφάριση.

Ο γκολκίπερ Βοσνιάδης όμως είπε «όχι» στους Τορεχόν (68′), Μπ. Ντουάρτε (73′), ενώ το σουτ του Ζοάο Πέδρο στο 75′ «έξυσε» το οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι έψαχναν την κόντρα και ο αγώνας απέκτησε «τρελό» ρυθμό.

Τελικά οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 88‘, όταν μετά από στημένη μπάλα και σέντρα του Μαυρία, η μπάλα στρώθηκε στον Τορεχόν που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ετσι ο αγώνας… ξεκίνησε από την αρχή, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ψυχολογία στα ύψη και δεν «φρέναραν».

Εμειναν ψηλά, εκμεταλλεύτηκαν και την απογοήτευση των αντιπάλων τους και πήραν τη νίκη χάρις στο γκολ του Καρέλη στο 90’+1‘. Ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» μετά το πρώτο σουτ του Φ. Ντουάρτε που αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι και με νέο σουτ «έγραψε» το τελικό 3-2.

Το φύλλο αγώνα

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  –  ATHENS KALLITHEA FC  3 – 2

Διαιτητές: Μαλούτας, Τζιουβάρας, Μπαλιάκας

Σκόρερ: 62′ Μαυρίας, 88′ Πέδρο Σίλβα Τορεχόν, 90+1 Καρέλης – 21′ Μουστακόπουλος, 50′ Ματίγια

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ( Πετράκης):

Στεργιάκης, Μλάντεν, Μ. Ντουάρτε, Στάγιτς (76′ Λιάβας), Μαυρίας, Μπουζούκης (57′ Τσιγγάρας), Μπαλντασάρα (63′ Μπελεβώνης), Ξενιτίδης (Φρ. Ντουάρτε 46′), Τορεχόν, Ντίας (46′ Καρέλης), Πέδρο.

ATHENS KALLITHEA FC (Α. Βοσνιάδης):

Βοσνιάδης, Ουές, Μεχίας, Βλάχος, Μανθάτης (86′ Ρομαό), Ματίγια (61′ Τσιντώνης), Σίλβα (75′ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (76′ Λουκίνας), Ντεμέτριους (86′ Ποζατζίδης), Μουστακόπουλος, Κυνηγόπουλος.

Πηγή: 

Comments are closed.