Απίστευτα κι όμως… Αληθινά

0
792

Χιονάνθρωποι που δεν είναι

καθόλου… βαρετοί!

Σε περιοχές που πέφτει πολύ χιόνι η πρώτη κίνηση των παιδιών -αλλά και των μεγαλύτερων- είναι να φτιάξουν χιονάνθρωπους.

Και πέρα από τις βασικές κινήσεις, δυο μεγάλες χιονομπάλες η μία πάνω στην άλλη εν είδει σώματος, ένα καρότο για μύτη και ένα κασκόλ, μάτια και κλαδιά για χέρια, υπάρχουν και περιπτώσεις κατασκευών που φέρουν μια δημιουργική πινελιά. Η έμπνευση είναι σημαντική καθώς διαφοροποιεί τον έναν χιονάνθρωπο από τον άλλον και το τελικό αποτέλεσμα κάνει τη διαφορά…

Ρίζες και παραδόσεις

Ο χιονάνθρωπος έχει ρίζες σε αρκετές παραδόσεις και πολιτισμούς. Οι αρχαιολογικές έρευνες έχουν δείξει παραδείγματα παρόμοιων δημιουργιών από χιόνι που χρονολογούνται πολλούς αιώνες πίσω. Οι άνθρωποι παντού όπου υπάρχει χιόνι έχουν δημιουργήσει κάποια μορφή χιονάνθρωπου για διασκέδαση ή τέχνη. Σε ορισμένες παραδόσεις, αυτές οι φιγούρες έχουν συνδυαστεί με θρησκευτικές ή τελετουργικές τελετές.

Για παράδειγμα, σε ορισμένα μέρη του Καναδά και της Σκανδιναβίας, οι χειμερινοί διαγωνισμοί χιονανθρώπων είναι μια παράδοση. Στην Ιαπωνία, υπάρχει ένα φεστιβάλ με το όνομα “Yuki Matsuri” (Χειμερινό Φεστιβάλ του Χιονιού) στο οποίο δημιουργούνται εντυπωσιακά έργα τέχνης από χιόνι, συμπεριλαμβανομένων και χιονανθρώπων.

Οι διάφορες παραδόσεις αντικατοπτρίζουν τη δημιουργικότητα και τη σημασία που έχει ο χειμώνας σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

Πηγή:

Comments are closed.