Ανοίγουν και οι Πλαζ το Σ/Κ «λόγω καύσωνα»… γιατί να μην ανοίξουν και τα καφέ;

0
577

Σύμφωνα με το έγκυρο protothema.gr η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«…Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να ανοίξουν οργανωμένα οι χώροι όπου θα μπορέσουν να βρεθούν «συντεταγμένα» και «προστατευμένα» οι πολίτες που θα θελήσουν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Και αντί να συγχρωτίζονται όλοι, ατάκτως εριμμένοι, χωρίς αποστάσεις και μέτρα υγιεινής, σε παγκάκια στις πλατείες και στα πάρκα και σε πάνω στην άμμο, στα κοντινά παράκτια σημεία, να πραγματοποιήσουν την αναγκαία για όλους έξοδο σε συνθήκες ασφάλειας για τη δημόσια υγεία…».

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ξεπερνώντας την επικέντρωση στην είδηση για τις πλαζ, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί γιατί οι λοιμοξιολόγοι δεν εισηγούνται με την ίδια επιχειρηματολογία και την επαναλειτουργία των καφέ. Οι ίδιοι ακριβώς λόγοι και σε μεγαλύτερη μάλιστα έκταση ισχύουν, καθώς ατάκτως ερριμμένα (αυτή είναι η σωστή έκφραση) με περισσότερη συχνότητα και καθημερινότητα ο κόσμος συγχρωτίζεται σε πλατείες, παγκάκια πάρκα και αυλές.
Αν το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί (εμείς λέμε σίγουρα λόγω της εγκυρότητας της σελίδας protothema.gr), τότε δεν αποκλείεται να έχουμε πιο γρήγορη μετάβαση στην συνολική αποκατάσταση της καθημερινότητας, μόνο που κανείς δεν μπορεί να «μαντέψει» πλέον που αρχίζει και που τελειώνει η «περιπέτεια» με τον Covid-19.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν «πως όλα είναι καλά» και έχουν ουσιαστικά αφεθεί παντελώς «χύμα στο κύμα».

Ποιος ο λόγος λοιπόν για την διάθεση εκατομμυρίων ευρώ στα διαφορά διαφημιστικά σποτ και αναρτήσεις, για να προσέχουμε και όλα τα συναφή;
Είναι χαρά μεγάλη για όλους μας να αισθανόμαστε πως κάναμε το καθήκον μας απέναντι σε εμάς τους δικούς μας και την κοινωνία με τα μέτρα προστασίας που λάβαμε, αλλά φαντάζει στη λογική των παράλογων λογικών αρκετά extreme η λογική του «δώστα όλα τώρα» και μάλιστα με επιχειρηματολογία που θα έπρεπε πρώτα να χρησιμοποιηθεί για την επανέναρξη επιχειρήσεων, όπως αυτή της εστίασης, που και την οικονομία θα βοηθήσουν μα πρωτίστως θα βοηθηθούν οι ίδιες προκειμένου και να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις προ Covid-19 θέσεις εργασίας.

Πιστεύουμε πως εκ των πραγμάτων η απόφαση για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών θα οδηγήσει άμεσα και στην επαναλειτουργία επιχειρήσεων που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην οικονομία και θα αποκαταστήσουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα μας, προς όφελος πάντα του κοινού καλού, όπως αυτό πηγάζει από την λογική και όχι από την σκοπιμότητα…

Comments are closed.