Ανατροπή στο θάνατο του 76χρονου ψαρά στη Μαρίνα Καλλιθέας – Τι είπε στην απολογία του ο δράστης που αφέθηκε ελεύθερος

0
447

Τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για το συμβάν στη μαρίνα της Καλλιθέας που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο ηλικιωμένος ψαράς, έδωσε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, όπως αυτή παρουσιάστηκε από το protothema.gr.

«Δεν είμαι μποξέρ και δεν σκότωσα με μια μπουνιά τον ηλικιωμένο. Είχα νοσήσει προ ενός έτους σοβαρά από κορωνοϊό και ο ιατρός μου, είχε συστήσει την κολύμβηση στη θάλασσα ως τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για την βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μου συστήματος. Έφυγα και αυτός συνέχισε να ψαρεύει» αναφέρει ο Α.Π., που συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο, απολογήθηκε στις 02-11-2022 ενώπιον του 5ου τακτικού ανακριτή Αθηνών για το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης και μετά το πέρας της απολογίας του αφέθη ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

«Η εξέλιξη αυτής της ποινικής υποθέσεως, οπού ο κατηγορούμενος στην αρχή στιγματίστηκε από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης ως ο στυγερός πυγμάχος, που σκότωσε με τις θανατηφόρες γροθιές τον ηλικιωμένο και στην συνεχεία ο ιατροδικαστής ως αίτια θανάτου διέγνωσε πρόσφατο έμφραγμα επί εδάφους παλαιού εμφράγματος, αποδεικνύει εμφαντικά την θεσμική αξία του τεκμηρίου αθωότητας μέχρι η δικαστική απόφαση να καταστεί αμετάκλητη» τόνισε στο protothema.gr ο κ. Δημητρακόπουλος.

Τι συνέβη

Ξεκινώντας την απολογία του, έδωσε στοιχεία της ζωής του. Όπως ανέφερε, είναι παντρεμένος, πολύτεκνος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, τρία εκ των οποίων είναι ενήλικα, όλα φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας, και ένα ανήλικο, μαθήτρια της Β’ τάξης του λυκείου. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης και είναι ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή της Καλλιθέας. 

Στη συνέχεια, αρνήθηκε την σε βάρος του κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι αφενός δεν χτύπησε με γροθιά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο τον θανόντα στο πρόσωπο ή σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός του, αφετέρου όπως είπε δεν γνώριζε, ούτε θα μπορούσε να γνωρίζει, το βαρύ ιατρικό ιστορικό του θανόντος, ο οποίος είχε υποστεί και στο παρελθόν έμφραγμα του μυοκαρδίου. 

Το περιστατικό που σημειώθηκε στη μαρίνα Καλλιθέας στις 28-10-2022 το περιέγραψε ως εξής: Ισχυρίστηκε ότι το πρωί εκείνης της ημέρας είχε μεταβεί στο σημείο για κολύμπι, όπως έπραττε σχεδόν καθημερινά, καθώς είχε νοσήσει προ ενός έτους περίπου σοβαρά από κορωνοϊό COVID-19 και ο θεράπων ιατρός του είχε συστήσει την κολύμβηση στη θάλασσα ως τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για την βελτίωση της φυσικής του κατάστασης και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μου συστήματος. 

Ο κατηγορούμενος όπως λέει δεν είναι πυγμάχος ούτε αθλητής πολεμικών τεχνών, ούτε νυν ούτε πρώην, ούτε έχει οποιαδήποτε σχέση με πολεμικές τέχνες. Ισχυρίστηκε ότι υπήρξε φραστικό επεισόδιο με τον θανόντα, ο οποίος ψάρευε με καλάμι στην θαλάσσια περιοχή όπου ο ίδιος κολυμπούσε, προφανώς όπως είπε διότι ο θανών θεωρούσε ότι η παρουσία του κατηγορούμενου στο σημείο που ψάρευε έδιωχνε τα ψάρια μακριά

Περαιτέρω, υποστήριξε ότι επρόκειτο για μια στιγμιαία μικρής εντάσεως αψιμαχία και ότι δεν υπήρξε σωματική επαφή μεταξύ του ιδίου και του θανόντος, αφού ένας άλλος άνδρας, με τον οποίο ο θανών ψάρευε μαζί, έσπευσε αμέσως στο σημείο και στάθηκε ανάμεσα τους προκειμένου να αποφευχθεί η μεταξύ τους σωματική επαφή και για να εκτονωθεί η κατάσταση. Ισχυρίστηκε ότι ο θανών κουνούσε τα χέρια του προς το μέρος του κατηγορούμενου, αλλά δεν μπορούσε να τον χτυπήσει διότι, ως προελέχθη, υπήρχε η παρουσία του άλλου άνδρα ανάμεσά τους που τους χώριζε, ο δε κατηγορούμενος με τα χέρια του προσπαθούσε απλώς να απωθήσει τα χέρια του θανόντος που κατευθύνονταν προς το μέρος του. Κατά την διάρκεια του ως άνω περιστατικού ο θανών κάποια στιγμή έπεσε στο έδαφος, διότι προφανώς απώλεσε στιγμιαία την ισορροπία του, αλλά δεν χτύπησε αφού αμέσως σηκώθηκε και συνέχισε να φωνάζει και να κουνάει τα χέρια του προς το μέρος του κατηγορούμενου.

«Έφυγα και αυτός συνέχισε να ψαρεύει»

Στην συνέχεια, όπως ανέφερε, το περιστατικό έλαβε τέλος, και ο θανών επέστρεψε στην θέση όπου ψάρευε και συνέχισε να ψαρεύει, ο δε κατηγορούμενος ανέβηκε στο μηχανάκι του με σκοπό να μεταβεί στην επιχείρηση που διατηρεί στην Καλλιθέα. Όταν ο κατηγορούμενος αποχώρησε από το σημείο ο θανών ήταν εν ζωή και δεν είχε εκφράσει κανενός είδους αδιαθεσία ή δυσφορία. 

Εξάλλου, όπως προέκυψε και από τις μαρτυρικές καταθέσεις, ο θανών εκδήλωσε αδιαθεσία μετά την πάροδο 5-10 λεπτών. Στο έγγραφο που έστειλε άμεσα στον ανακριτή η ιατροδικαστής Αθηνών, η οποία διενήργησε την νεκροψία- νεκροτομή, αναφέρεται ως αίτια θανάτου: «πρόσφατο έμφραγμα μυοκαρδίου επί εδάφους παλαιού», ενώ στο έγγραφο δεν αναφέρεται τυχόν ύπαρξη πρόσφατου τραύματος στο πρόσωπο του θανόντος, και είναι βέβαιο ότι εάν τυχόν υπήρχε τέτοιο τραύμα θα φαινόταν μακροσκοπικά και θα το είχε αναφέρει στο έγγραφο της η Ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία- νεκροτομή.

Μάλιστα, τόνισε ότι αμέσως μετά το περιστατικό μετέβη στο κατάστημα εστίασης που διατηρεί στην Καλλιθέα για να εργαστεί, και εκεί συνελήφθη, λίγη ώρα αργότερα από την αστυνομία. Συνεπώς, είναι όπως είπε είναι απόλυτα ανακριβές ότι κατελήφθη να πίνει αμέριμνος τον καφέ του στην Καλλιθέα, όπως είχε αναφερθεί στα ΜΜΕ.

Πηγή:

Comments are closed.