Ανεξαρτητοποιήθηκε η Κοινοτική Σύμβουλος Αικ. Ευτυχιάδου – Λασκαρίδης: Ευπρέπεια & πολιτικό ήθος επιβάλλουν να παραδώσει την έδρα

0
383

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης κατέθεσε η Κοινοτική Σύμβουλος του 1ου Διαμερίσματος Καλλιθέας Αικατερίνη Ευτυχιάδου ενω παράλληλα αποχωρεί και από τη Δημοτική Παράταξη »Τώρα Καλλιθέα».

Πιο συγκεκριμένα η Κοινοτική Σύμβουλος με επιστολή της τόσο προς την πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Δέσποινα Κυριακίδου όσο και προς το Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα» αντιδήμαρχο Πολιτισμού Λάζαρο Λασκαρίδη καθώς και προς τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Μπαρμπάκο υπεύθυνο για τη συνεργασία, παρακολούθηση και το συντονισμό των Δημοτικών Κοινοτήτων έκανε γνωστή την ανεξαρτητοποίηση της όπου ουσιαστικά δηλώνει και την αποχώρηση της από τη Δημοτική Παράταξη «Τώρα Καλλιθέα» με την οποία ήταν υποψήφια και εκλέχτηκε.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η κα Ευτυχιάδου «…Από την έως τώρα συμμετοχή μου στα συμβούλια της κοινότητας μας έχω πολλές φορές δηλώσει ότι εκφράζω την προσωπική μου άποψη που ουδεμίαν σχέση είχε ποτέ με την παράταξη με την οποία εκλέχτηκα…».

Η αντίδραση του επικεφαλής «Τώρα Καλλιθέα» Λάζαρου Λασκαρίδη

Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα» και αντιδημάρχου Πολιτισμού Λάζαρου Λασκαρίδη ο οποίος με επιστολή του, (την οποία συνυπογράφουν και τα εκλεγμένα μέλη της Παράταξης του κα Ευσεβία Κοσμίδου Δημοτική Σύμβουλος, Αναστασία Ασλανίδου και Αικατερίνη Αδαμοπούλου Κοινοτικές Σύμβουλοι),  προς την πρόεδρο του 1ου  Κοινοτικού Συμβουλίου καθώς και το Δήμαρχο Καλλιθέας καλεί την Ανεξάρτητη Κοινοτική Σύμβουλο κα Ευτυχιάδου να παραδώσει την έδρα στην παράταξη με την οποία εξελέγη αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «…Η στοιχειώδεις ευπρέπεια αλλά και το απαραίτητο πολιτικό ήθος επιβάλλουν να επιστρέψει η κα Αικατερίνη Ευτυχιάδου την έδρα, στην παράταξη με την οποία εξελέγη κοινοτική σύμβουλος του 1ου Διαμερίσματος του Δήμου Καλλιθέας…».

Ο κ. Λασκαρίδης στην επιστολή επισημαίνει ακόμη πως «…Η επιλογή οποιουδήποτε δημότη να προσεγγίσει την Καλλιθέα της διαπλοκής είναι δικαίωμα του, όπως δικαίωμα και υποχρέωση ημών είναι να ακολουθούμε αταλάντευτα την οικοδόμηση της πόλης των Καλλιθεατών με συνθήκες διαφάνειας, προόδου, ανανέωσης με τον πολίτη να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων που τον αφορούν. Με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν, το οποίο ευτυχώς πέρασε ανεπιστρεπτί…».

Ουσιαστικά η επισήμανση αυτή του αντιδημάρχου Πολιτισμού και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα» Λάζαρου Λασκαρίδη φαίνεται να «προδίδει» και τις επόμενες κινήσεις της Ανεξάρτητου Κοινοτικής Συμβούλου Αικατερίνης Ευτυχιάδου.

Απάντηση με αιχμές από την Ανεξάρτητη Κοινοτική Σύμβουλο Αικατερίνη Ευτυχιάδου

Ωστόσο η κα Ευτυχιάδου μετά την επιστολή του κ. Λασκαρίδη επανήλθε με νέα επιστολή της προς τους ίδιους αποδέκτες, στην οποία απαντώντας ουσιαστικά στον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα» ξεκαθαρίζει πως δεν θα παραδώσει την έδρα, όπως της ζητήθηκε.

Η Ανεξάρτητη Κοινοτική Σύμβουλος στην επιστολή της αφού επεσήμανε πως «…Η δέσμευσή μου είναι απέναντι στους Καλλιθεάτες και στο όραμα για ανάπτυξη και βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της πόλης μας και όχι σε μια παράταξη που συστήθηκε προεκλογικά ως ανεξάρτητη για να συνεργαστεί μετεκλογικά με το χώρο που αντιπολιτεύοταν…».

Συνεχίζοντας η ίδια γνωστοποίησε, μέσω της επιστολής της, πως υπήρχαν υποδείξεις προς την ίδια για υποστήριξη αποφάσεων της Διοίκησης του Δήμου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «…Με σεβασμό στον κόσμο που με ψήφισε, έχω μια φωνή χωρίς κατεύθυνση και υπόδειξη από τη διοικούσα αρχή, παρόλο που μου είχε ζητηθεί, το οποίο και πλέον επισήμως γνωστοποιώ…».

Οι επιστολές Λ. Λασκαρίδη – Αικ. Ευτυχιάδου 

Αρχική επιστολή της Κοινοτικής Συμβούλου Αικατερίνης Ευτυχιάδου

Επιστολή επικεφαλής «Τώρα Καλλιθέα» αντιδημάρχου Πολιτισμού Λάζαρου Λασκαρίδη 

Απαντητική επιστολή Ανεξάρτητου Κοινοτικής Συμβούλου Αικατερίνης Ευτυχιάδου

Comments are closed.