Αδιαφορία Κάρναβου και Κωστάκη για την λειτουργία των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών

0
1491

Επίθεση στον απερχόμενο Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο εξαπολύει με ανακοίνωση της η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση Καλλιθέας «Μια Πόλη στο Δρόμο» καθώς τον θεωρεί ως κύριο υπεύθυνο για την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Καλλιθέας.

Η Δημοτική Κίνηση κάνει λόγο για αδιαφορία της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου καθώς, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, καθώς γνώριζε τα προβλήματα υποστελέχωσης, και όχι μόνο, των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών πριν από την έναρξη της νέας περιόδου 2023-2024 και δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις που θα εξασφάλιζαν την ασφαλή λειτουργία των Σταθμών, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος για την ασφάλεια τόσο των παιδιών όσο και των εργαζομένων.

Η «Μια Πόλη στο Δρόμο» στην ανακοίνωση της επισημαίνει ακόμη την αδιαφορία και του προέδρου του Δ.Σ. του ΟΠΑΑ «Γιάννης Γάλλος» Μανώλη Κωστάκη καθώς όχι μόνο δεν προχώρησε στην άμεση κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό αλλά προχώρησε και στην τοποθέτηση στα τμήματα υπεράριθμων βρεφών ή και προνηπίων δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην ασφαλή τους λειτουργία.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της «Μια Πόλη στο Δρόμο»

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι/νες στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Καλλιθέας βρίσκονται σε αναβρασμό, καθώς από την έναρξη της σχολικής περιόδου λειτουργούν τμήματα με υπεράριθμα βρέφη ή προνήπια, με ελλείψεις στο παιδαγωγικό προσωπικό αλλά και με τεράστια κενά στο βοηθητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, τα προβλήματα τα γνωρίζει η Διοίκηση του Δήμου από τον Αύγουστο, δηλαδή πριν την έναρξη λειτουργίας των σταθμών, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Η σοβαρότητα της κατάστασης είναι τέτοια που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους σε συνελεύσεις, προκειμένου να προασπίσουν την ασφάλεια των παιδιών αλλά και των ίδιων.

Την Πέμπτη 16/11/2023, μετά από αίτημα των εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου “ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ” προκειμένου να πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά δεν πήραν καμία απάντηση. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Κωστάκης δεν ένοιωσε την ανάγκη να απολογηθεί εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου για την καθυστερημένη προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού. Δεν έδωσε καμία απάντηση, για πως θα λειτουργήσουν με ασφάλεια οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με αυτά τα κενά.

Επίσης πολλά ερωτηματικά υπάρχουν και για την εφαρμογή της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος με το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, για την λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού στις εγκαταστάσεις του Π.Ε.Ν.

Γιατί ο συγκεκριμένος σταθμός δεν λειτουργεί με προσωπικό του Π.Ε.Ν. όπως ρητά αναφέρει η προγραμματική σύμβαση, αλλά απασχολεί προσωπικό του Ν.Π. αφαιρώντας το από το δυναμικό των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου;

Η αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου για τις ανάγκες των δημοτών και των εργαζομένων είναι γνωστή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και επικίνδυνη για τα παιδιά μας.

Πέραν των ευθυνών του προέδρου του Νομικού Προσώπου, την κύρια ευθύνη φέρει ο Δήμαρχος κ. Κάρναβος, που έφερε τους σταθμούς σε αυτήν την κατάσταση, ενώ κατά τα 9 χρόνια της Διοίκησής του και παρά τις αυξημένες ανάγκες, δεν προσπάθησε να δημιουργήσει ούτε έναν νέο παιδικό σταθμό.

Απόλυτα εναρμονισμένος με την πολιτική της Ν.Δ., της υποστελέχωσης των δημόσιων υπηρεσιών, των ελαστικών μορφών εργασίας, της αδιαφορίας και τελικά της διάλυσης της όποιας χαραμάδας κράτους πρόνοιας.Δεν είναι τυχαίο, την ώρα που διαλύουν και απαξιώνουν τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια μέσω ΕΣΠΑ για την επέκταση των ιδιωτικών σταθμών.

Είμαστε αταλάντευτα στο πλευρό γονιών και εργαζομένων στηρίζοντας τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά τους που δεν είναι άλλα από την απλή τήρηση των νόμων.

Ως “Μια Πόλη στο Δρόμο” ζητάμε και αγωνιζόμαστε για:

Άμεση εφαρμογή του προτύπου κανονισμού που αφορά την αναλογία παιδιών και παιδαγωγό αλλά και των ειδικοτήτων μέσα στα τμήματα.

Όλοι οι εργαζόμενοι να εργάζονται σύμφωνα με την ειδικότητά τους και να μη συνεχίσει η Διοίκηση να θέτει σε κίνδυνο παιδιά και εργαζόμενους.

Να εφαρμοστεί σωστά η προγραμματική σύμβαση με το Π.Ε.Ν.Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών.

Δημιουργία νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, ώστε κανένα παιδάκι να μην μένει εκτός.

Comments are closed.