Ένα καλό ημίχρονο ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη

0
267

Η Athens Kallithea επικράτησε με 2-1 της Καλαμάτας στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης» για την 11η αγωνιστική του νότιου ομίλου της Betsson Super League 2. Με τον Γιάννη Λουκίνα να βρίσκει δίχτυα για ακόμη μια φορά, φτάνοντας τα 7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, οι «Καλλιθεάτες» πήραν το τρίποντο στο μεγάλο ντέρμπι για την μάχη της πρώτης πεντάδας και διατήρησαν το αήττητο στις εντός έδρας αναμετρήσεις του πρωταθλήματος.

ρεπορτάζ   ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΓΚΟΓΚΟΣ

Το φιλμ του αγώνα

Η πρώτη φάση της αναμέτρησης άνηκε στην Καλαμάτα, με τον Ανδρέα Τάτο να δοκιμάζει το σουτ από μακρινή απόσταση και τον Στρέζο να διώχνει σε κόρνερ. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή της μπάλας πιέζοντας αρκετά τον αντίπαλο. Στο 19′ η Athens Kallithea απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Ο Ντεμέτριους επιχείρησε την σέντρα σουτ από τα αριστερά, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Ταΐρη. Στο 22′ η ομάδα του Γιώργου Σίμου άνοιξε το σκορ με τον Μπουλούλη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την καλοζυγισμένη σέντρα του Κυνηγόπουλου από τα δεξιά και με μία δύσκολη γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

φωτό ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΓΚΟΓΚΟΣ

Μετά το γκολ το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο, με τους «Καλλιθεάτες» να ψάχνουν και δεύτερο γκολ. Στο 37′ ο Νίλι έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά, όμως ο Ντεμέτριους δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ταΐρη. Τέσσερα λεπτά αργότερα και έπειτα από μια αντεπίθεση των γηπεδούχων, η μπάλα στρώθηκε στον Κυνηγόπουλο ο οποίος δοκίμασε το σουτ με τον αμυντικό της Καλαμάτας Μπακαγιόκο, να διώχνει πάνω από την γραμμή. Στο 43′ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον συνήθη ύποπτο Γιάννη Λουκίνα, ο οποίος πήρε την κεφαλιά μέσα από την καρδιά της περιοχής, εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή σέντρα του Νίλι και διαμορφώνοντας έτσι το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

φωτό  ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΓΚΟΓΚΟΣ

Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου, η Καλαμάτα πήρε μέτρα με σκοπό να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Στο 57′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην μείωση του σκορ με τον Μαρκόφσκι, ο οποίος πήρε την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, με τον Στρέζο να ελέγχει την φάση. Στο 71′ ο αρχηγός των «Καλαματιανών» Ανδρέας Τάτος, επιχείρησε το σουτ με το καλό του πόδι με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

φωτό  ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΓΚΟΓΚΟΣ

Στο 82′ η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου κέρδισε πέναλτι με τον Μπακαγιόκο, έπειτα από ένα μαρκάρισμα του Λάσκαρη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αρναρέλλης, ο οποίος ευστόχησε από τα 11 μέτρα, μειώνοντας σε 2-1. Τρία λεπτά αργότερα, η Καλαμάτα έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Μπακαγιόκο δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Ιωαννίδη. Στις καθυστερήσεις, η Athens Kallithea έφτασε δύο φορές κοντά στο 3-1 με τον Κυνηγόπουλο, όμως ο Ταΐρης δήλωσε παρών και στις δύο περιπτώσεις, με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τέλος του ματς.

φωτό  ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΓΚΟΓΚΟΣ

Με αυτήν τη νίκη, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην πέμπτη θέση έχοντας 19 βαθμους και το απόλυτο στην έδρα τους, ενώ η Καλαμάτα μετά την σημερινή ήττα κατέβηκε στην έκτη θέση με 17 πόντους.

Το φύλλο αγώνα

Athens Kallithea FC – ΚΑΛΑΜΑΤΑ   2 – 1 

Διαιτητές: Νταούλας, Σάββας, Μαυρουδής

Σκόρερ: Μπουλούλης 22′, Λουκίνας 43′, Αρναρέλλης 82′(πεν.)

Αthens Kallithea FC (Γιώργος Σίμος)

Στρέζος, Βασιλούδης, Βλάχος, Κολτσίδας, Καινούργιος Μπουλούλης, Σαντάνα, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος, Νίλι, Λουκίνας

Π.Σ Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος)

Ταΐρης, Ντάνι, Κωνσταντινόπουλος, Ασίγκμπα, Μπακαγιόκο, Παπατόλιος, Άλβες, Καραγκούνης, Τάτος, Βασιλόγιαννης, Ρόβας


Comments are closed.