Έκρυθμη η κατάσταση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς – Έκτακτο Δ.Σ. ζήτησαν Εργαζόμενοι & Παρατάξεις

0
1614

Την έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου Καλλιθέας ζήτησαν ο Σύλλογος Εργαζομένων και οι Δημοτικές Παρατάξεις μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι και τις αποφάσεις που πήραν για κινητοποιήσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς λόγω των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν.

Το έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Βρεφονηπιακών Σταθμών τα τελευταία χρόνια και οι αίολες υποσχέσεις της διοίκησης του ΝΠΔΔ που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ ήταν τα βασικά επιχειρήματα των εργαζομένων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Καλλιθέας προκειμένου να φθάσουν στην απόφαση για κινητοποιήσεις.

Μπροστά στον κίνδυνο του κλεισίματος των Σταθμών και σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθούν λύσεις οι Δημοτικές Παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ. του Οργανισμού ζήτησαν, ως έχουν δικαίωμα εκ του νόμου, εγγράφως την άμεση σύγκλιση του. Το ίδιο αίτημα υπέβαλλε και ο Σύλλογος Εργαζομένων προς τον πρόεδρο του Δ.Σ.  ΝΠΔΔ Μανώλη Κωστάκη.

Η διοίκηση αποδέχθηκε το αίτημα και όρισε έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. για σήμερα, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 στις 17:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το έγγραφο αίτημα των Δημοτικών Παρατάξεων 

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ», «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»

Καλλιθέα, 14/11/2023

Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο ΝΠΔΔ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ» κ. Εμμανουήλ Κωστάκη

Θέμα: «Έκτακτη σύγκλιση Δ.Σ.»

Κύριε Πρόεδρε,

Τους τελευταίους μήνες κατ’ επανάληψη, τόσο στις συνεδριάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου, όσο και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σας είχαμε καταγγείλει το θέμα της υποστελέχωσης των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Από την πλευρά σας συνεχώς υποστηρίζατε ότι οι Βρεφονηπιακοί μας Σταθμοί είναι επαρκώς στελεχωμένοι.

Δυστυχώς, μετά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων, η οποία έλαβε χώρα χθες (Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αποδείχθηκε ότι η κατάσταση που περιγράφατε δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, προκειμένου να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης που έχει παγιωθεί πλέον στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Το γεγονός αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των Βρεφονηπιακών μας Σταθμών.

Ως εκ τούτου ζητούμε την έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. με τη συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη διαμορφούμενη κατάσταση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μετά τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.

Τέλος, παρακαλούμε όπως στη συνεδρίαση αυτή να μας προσκομίσετε γραπτώς τα στοιχεία που κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει και αφορούν αναλογία προσωπικού και παιδιών ανά τμήμα, καθώς επίσης και τις επιπλέον ειδικότητες προσωπικού και σε ποια καθήκοντα απασχολούνται σε αυτούς τους σταθμούς. 

Κοινοποίηση:

  • Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων
  • Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας

Τα μέλη του Δ.Σ.

Μαργωμένος Γεώργιος – Δημοτικός Σύμβουλος (τακτικό μέλος)

Γεωργούσης Παναγιώτης – Δημοτικός Σύμβουλος (τακτικό μέλος)

Ιορδανίδου Παρθένα – Δημοτικός Σύμβουλος (τακτικό μέλος)

Παπαθανασόπουλος Θεόδωρος – Δημοτικός Σύμβουλος (τακτικό μέλος)

Οικονομοπούλου Σοφία – Λαϊκό Μέλος (τακτικό μέλος)

Εξάρχου Αθηνά – Δημοτική Σύμβουλος (αναπληρωματικό μέλος)

Ηλιάδης Νικόλαος – Δημοτικός Σύμβουλος (αναπληρωματικό μέλος)

Αυγερινού Ελένη – Δημοτικός Σύμβουλος (αναπληρωματικό μέλος)

Κεμεντζετζίδου Σταυρούλα – Λαϊκό Μέλος (αναπληρωματικό μέλος)

Comments are closed.