Άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν 4 Δημοτικές Παρατάξεις

0
441

Με κοινή τους επιστολή προς το νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κων/νο Ευσταθίου οι Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «Προοπτική Ζωής – Κώστας Ασκούνης», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» και «Μια Πόλη στο Δρόμο» ζητούν την άμεση σύγκλιση του με θέμα την παραίτηση του Δήμου από την αίτηση αναίρεσης στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπόθεση συνταξιούχου υπαλλήλου του Δήμου Καλλιθέας.

Οι Δημοτικές Παρατάξεις ουσιαστικά ζητούν να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να παραιτηθεί ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος της αίτησης αναίρεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την απόφαση για την κατάθεση της αίτησης αναίρεσης προς την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου την έλαβε, μετά από εισήγηση του Δημάρχου, κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή, ως αρμόδιο πλέον όργανο, και με βάση αυτό ως γεγονός δεν φαίνεται να μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει άλλη απόφαση διαφορετική από αυτή της Οικονομικής Επιτροπής.

Ωστόσο οι Δημοτικές Παρατάξεις γνωρίζοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία θέλουν μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου να πειστεί ο Δήμαρχος Καλλιθέας για την παραίτηση του Δήμου από την αίτηση αναίρεσης και να επαναφέρει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει σχετικά.

Αναλυτικά η επιστολή των 4 Δημοτικών Παρατάξεων

Καλλιθέα, 12/01/2022

Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Κοινή επιστολή των Δημοτικών Παρατάξεων 

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ», «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» και        «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου 

Κύριε Πρόεδρε, 

Κάνοντας χρήση του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: 

«Παραίτηση του Δήμου από την Αίτηση Αναίρεσης στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπόθεση της συνταξιούχου υπαλλήλου του Δήμου μας Φραγκούλη Ειρήνης».

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στις 02/02/2022 συζητείται στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Αίτηση Αναίρεσης που κατέθεσε ο Δήμος Καλλιθέας κατά της υπ’ αριθ. 497/2020 απόφασης του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δικαίωσε την κα Φραγκούλη Ειρήνη. 

Η κα Φραγκούλη Ειρήνη, συνταξιούχος υπάλληλος του Δήμου Καλλιθέας προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της υπ’ αριθ. 840/2018 καταλογιστικής απόφασης του Δημάρχου Καλλιθέας, με την οποία της καταλόγισε το ποσό των 21.355,49 € που εισέπραξε αχρεωστήτως, ως αποδοχές, για το χρονικό διάστημα από 01/04/2016 έως την 28/02/2017, ημερομηνία που διαπιστώθηκε η αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής της σχέσης, λόγω παραίτησης.

Επί της απόφασης αυτής, η κα Φραγκούλη Ειρήνη προσέφυγε στο Συνήγορο τουΠολίτη που παρότι την δικαίωσε, ο Δήμαρχος δεν εφάρμοσε την απόφαση του Συνηγόρου.

Κατόπιν αυτών η κα Φραγκούλη Ειρήνη κατέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου το VII Τμήμα του, με την 497/2020 απόφασή του, την ΔΙΚΑΙΩΣΕ.

Μετά τα παραπάνω ο Δήμαρχος προέβη σε μία άνευ προηγουμένου για Δημόσιο Λειτουργό ενέργεια και έκανε προσφυγή στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, αποδεικνύοντας μία πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία.

Η κα Φραγκούλη είναι μονογονεϊκή οικογένεια, με δύο ανήλικα τέκνα και με μία σύνταξη προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απόφαση του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρεται ότι καταβάλλει ένα μέρος της σύνταξής της σε δόσεις από στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει από Ιδιωτική Τράπεζα, η οποία εκτιμώντας τα εισοδήματά της προέβη σε πάγωμα ενός μεγάλου μέρους λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησής του. Επίσης, πάντοτε με βάση την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οικογένειά της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η  Νομική Υπηρεσία του Δήμου με το με Αριθ. Πρωτ. 22716/05-06-2020 έγγραφό της προς την Οικονομική Επιτροπή εισηγείται να μην γίνει αναίρεση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου «αφού η εκκαλούσα δεν ζημίωσε το ΔΗΜΟ, αφού προσέφερε πράγματι τις υπηρεσίες της για το διάστημα που της καταβλήθηκαν αποδοχές, δεν συντρέχει δε κάποια προφανής νομική πλημμέλεια της ανωτέρω απόφασης που θα μπορούσε να ελεγχθεί αναιρετικά».

Παρά τις διαφωνίες μας που εκφράστηκαν στην Οικονομική Επιτροπή, ο Δήμαρχος κατά πλειοψηφία προχώρησε στην Αίτηση Αναίρεσης στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα αντιμετωπίσει με την δέουσα κοινωνική ευαισθησία το θέμα, θα δώσει λύση, και δεν θα βάλει σε μία ακόμη περιπέτεια και μάλιστα οικονομική την συνταξιούχο υπάλληλο.

Κοινοποίηση:

-Δήμαρχο Καλλιθέας

Οι Δημοτικές Παρατάξεις 

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ» – Κώστας Ασκούνης 

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» – Γιάννης Βακαλόπουλος 

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» – Θοδωρής Ψαλιδόπουλος

«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» – Νίκος Ξεντές

Comments are closed.