Άκης Σκέρτσος, ο παρά τω πρωθυπουργώ σε ρόλο λοιμωξιολόγου και τα «μυαλά στα κάγκελα»

0
373

Βράδυ Κυριακής 28 Μαρτίου επέλεξε ο λαλίστατος το τελευταίο διάστημα, ως άλλος Άδωνις, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, και εκκολαπτόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος για να ξεδιπλώσει τις λοιμωξιολογικές του ικανότητες.

Τι μας ανήγγειλε λοιπόν, ο συμπαθέστατος κατά τα αλλά, κ. Σκέρτσος; Ότι 

«…Με τους εμβολιασμούς, τα self tests και με σύμμαχο τον καιρό μπορούμε να μιλάμε για ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας, της κοινωνίας, της εκπαίδευσης χωρίς να απεμπολούμε τα μέτρα προστασίας…», ακόμη μας ανέφερε «…τα μέτρα έχουν αποφέρει αποτελέσματα και πρόσθεσε ότι υπάρχει πίεση αλλά πρέπει να κοιτάμε και την επόμενη μέρα: “διότι λήγει η χειμερινή περίοδος που λόγω του κρύου τα μέτρα έπρεπε να είναι πιο αυστηρά…» για να συνεχίσει να μας εκπλήσσει λέγοντας «…Ο κόσμος έχει ανάγκη την κοινωνικοποίηση, αυτό πρέπει να γίνει με πολύ πιο οργανωμένο τρόπο από αυτό που γίνεται σήμερα, άρα η περίοδος των περιορισμών ως προς τις διαδημοτικές μετακινήσεις πρέπει να σταματήσει και να πάμε σε μια οργανωμένη πλέον και με τάξη διαδικασία εξόδου των ανθρώπων με τη βοήθεια και του καλού καιρού σε εξωτερικούς χώρους» και η κατάληξη «…βασικό «εργαλείο» για το ασφαλές άνοιγμα αυτών των δραστηριοτήτων την προσεχή εβδομάδα είναι η διάθεση 10 εκατομμυρίων self test στα φαρμακεία από τις αρχές του Απρίλη…».

Λοιπόν, έχουμε και λέμε, σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο ξεκινάμε με  «…ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας…».  Πόσες φορές το ακούσαμε από τα χείλη άλλων υπουργών, που τώρα σιωπούν, πόσες φορές αναφέρθηκε η ίδια ατάκα στις κυβερνητικές ανακοινώσεις που συνόδευαν εξαγγελίες μέτρων; Πόσες φορές το ελεγχόμενο άνοιγμα ανάγκαζε την κυβέρνηση μετά από λίγο σχετικά διάστημα να κάνει πάλι βήματα πίσω και να επιστρέφει και πάλι στην αφετηρία;

«…Τα μέτρα έχουν αποφέρει αποτελέσματα…» είπε ο Άνθρωπος. 

Τα μέτρα απέδωσαν καταγράφοντας από την 1η Μαρτίου μέχρι αυτή τη στιγμή 60.000 νέα κρούσματα με 1300 θανάτους συνανθρώπων μας και 735 διασωληνωμένους. Φαντάσου να μην απέδιδαν κιόλας.

Φυσικά το 20% ας μην το λάβουμε υπόψη μιας και η «επιστήμονας» κ. Παπαευαγγέλου μας άφησε άναυδους με την διαπίστωση της πως πρόκειται για ένα μικρό ποσοστό που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ.

Όμως εδώ έχουμε κυβέρνηση που έχει στιβαρότητα και αποφασιστικότητα στο άνοιξε – κλείσε, τι να λέμε τώρα.

Άκης Σκέρτσος speaking και μας λέει πως ο χειμώνας έφυγε, άρα πλησιάζει ο «θερισμός» του τουρισμού και όλα πρέπει να τρέξουν, και το άνοιγμα της οικονομίας και η εστίαση και κάθε «εποχιακό όπλο» που θα είναι χρήσιμο στην υπηρεσία του. Αλλά θα πρέπει να τρέξουν και οι προμήθειες των selfing test που ανακαλύφθηκαν τώρα και όχι νωρίτερα, νέες προμήθειες, νέες συμφωνίες, νέα πίτα και πάει λέγοντας. 

Ο τουρισμός είναι ο στόχος και όχι η κόπωση του κόσμου από τα μέτρα. Και ο κόσμος κουράστηκε όχι από την ανάγκη να προστατευθεί και να προστατέψει αλλά από τις αστοχίες μέτρων, την διγλωσσία ειδικών και μη, και τα μπρος πίσω των σκοπιμοτήτων.

Καλά θα πει κάποιος δεν έγινε τίποτα καλό; Μα φυσικά και έγινε. Καταφέραμε να γίνουμε όλοι λοιμωξιολόγοι. Άλλωστε δεν κάνουν και τίποτα παραπάνω από ότι θα κάναμε και εμείς οι μη ειδικοί. Ανεβαίνουν τα κρούσματα κλείνουν δράσεις, πέφτει ο αριθμός των κρουσμάτων ανοίγουν δράσεις. Σιγά το δύσκολο. Τετραγωνική ρίζα είναι να σπαζοκεφαλιάζουμε;

Λοιπόν ας μιλήσουμε και λίγο την «ξύλινη γλώσσα», τις δύσκολες και ουσιαστικές αποφάσεις δεν τις πήραμε ποτέ ως κράτος. Τεστ και ελέγχους σε εργοστάσια, βιομηχανίες και λοιπές παραγωγικές μονάδες δεν είδαν οι εργαζόμενοι, την φροντίδα πρόληψης και ελέγχου την αγνοούν ακόμη.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν σταμάτησαν λεπτό να είναι πρωταγωνιστές της διασποράς του ιού, καμμία μέριμνα κανένας έλεγχος καμμία σοβαροφανή τουλάχιστον επένδυση.

Νοσοκομεία, ακόμη ανοχύρωτα στην άνιση μάχη κατά της πανδημίας μακρυά από ουσιαστικές παρεμβάσεις για στελέχωση. Α, ξέχασα έχουμε «επιστράτευση» επιστημονικού προσωπικού. 

Προσωπικό πρώτης γραμμής σε Δήμους, Περιφέρειες και άλλες δημόσιες δομές απροστάτευτοι και παράλληλα εκτεθειμένοι στον ιό.

Ξέχασα, τους ευχαριστήσαμε δημόσια και τους χειροκροτήσαμε για όσα μας προσφέρουν στην κοινωνική, υγειονομική και περιβαλλοντική κανονικότητα μας αλλά δεν τους κρίναμε άξιους να πάρουν ένα επίδομα ή έστω να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα για να συνεχίσουν να μάχονται στα χαρακώματα της νόσου.

Αυτό το τελευταίο σας το γράφω ως “δωράκι” για την υπηρεσία που προσφέρει η ενημέρωση στην εκάστοτε κυβέρνηση, το αντέγραψα (copy paste το λένε) από κορυφαίο ειδησεογραφικό site.

Είναι πασιφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου «ακούει» τα μηνύματα των πολιτών που εκφράζονται μέσω των δημοσκοπήσεων, όπου η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαντά στην «κόπωση» λόγω των πολύμηνων μέτρων με το αίτημα για την επανέναρξη των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Ναι κ. Σκέρτσο συμφωνούμε ο χειμώνας «έφυγε» ζήτω ο «χειμώνας»… Καλώς να μας έρθει ο τουρισμός…!!!

Για τα υπόλοιπα φροντίζει η «ατομική ευθύνη»…

Comments are closed.