Όταν η πολιτική γεννά πολιτισμό… και ο πολιτισμός αξίες…

0
472

Όταν η πολιτική γεννά πολιτισμό… και ο Πολιτισμός αξίες”; ή μήπως “Όταν οι ιδεολογίες γεννούν Πολιτισμό… και η πολιτική αξίες”; Η απάντηση μπορεί να διαφέρει ανάλογα από ποια πλευρά το προσεγγίζει κανείς. Στην προκειμένη περίπτωση ομως πρόκειται για μια φιλική “πρόκληση” για την οποία ακολουθούν και τα “ντοκουμέντα“.

Συζήτηση πολιτιστικού περιεχομένου έγινε στο περιθώριο συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλλιθέας  μέσω τηλεδιάσκεψης, γύρω από την καλλιτεχνική πορεία του επί σειράς ετών Δημοτικού Συμβούλου Καλλιθέας και πρώην αντιδημάρχου (επί δημαρχίας Γιάννη Γάλλου και Γιώργου Ψαλιδόπουλου) Γιώργου Αντωνακάκη.

Όλα ξεκίνησαν μετά από απορία που εξέφρασε ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, εάν ο Γιώργος Αντωνακάκης είχε μόνο σκηνοθετική παρουσία στα θεατρικά δρώμενα ή συμμετείχε και στις παραστάσεις ως ηθοποιός.

Στην απορία του δημάρχου υπερθεμάτησαν τόσο ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο οποίος ανέφερε πως και άλλος Δημοτικός Σύμβουλος έχει «εκτεθεί» στο θεατρικό σανίδι, όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας Θοδωρής Παπαθανασόπουλος, επίσης με ισχυρή παρουσία στις διοικήσεις του Δήμου Καλλιθέας με Γιάννη Γάλλο και Γιώργο Ψαλιδόπουλο.

Ο Γιώργος Αντωνακάκης δεσμεύτηκε να απαντήσει μέσω του site που συνεργάζεται (neakallithea.gr) με ντοκουμέντα για την καλλιτεχνική του παρουσία στο θέατρο. 

Η απάντηση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Γιώργου Αντωνάκη

ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ 1974

ΘΙΑΣΟΣ:  Σ. ΠΑΡΑΒΑ – Ζ. ΛΑΣΚΑΡΗ 

Σκηνοθεσία:  ΑΛΕΚΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

Βοηθός Σκηνοθέτη:      ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1977

“ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ” του Γεράσιμου Σταύρου

Σκηνοθεσία:  ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ

Το έργο ανέβηκε από την πρώτη θεατρική ομάδα του Δήμου Καλλιθέας στο θεατράκι των σχολών ΚΟΥΡΕΑ.

Συμπρωταγωνιστής του Γιώργου Αντωνακάκη ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, πετυχημένος ιατρός – μικροβιολόγος Τάκης Μακρίδης


Comments are closed.