Όταν η παιδική φαντασία πηγαίνει Δημαρχείο… 15o Μαθητικό Φεστιβάλ

0
8619

Η είδηση: «Στο πλαίσιο του 15ου Μαθητικού Φεστιβάλ, 1500 και πλέον μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης δημιούργησαν 1100 έργα ζωγραφικής, ως προτάσεις για την φιλοτέχνηση της αφίσας της διοργάνωσης.

Εμπνεόμενοι από το θέμα της φετινής μαθητικής γιορτής, που είναι αφιερωμένο στη Μυθολογία, εκφράστηκαν εικαστικά με εντυπωσιακές δημιουργίες.
Τα έργα εκτίθενται για πρώτη φορά στο Δημαρχείο της πόλης μας, ξεκινώντας από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και φτάνοντας μέχρι το ισόγειο του κτιρίου.

Η έκθεση των μαθητικών ζωγραφιών γίνεται για πρώτη φορά στο Δημαρχείο, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού ζωγραφιών».

Η εικόνα: Οι ξύλινες επενδύσεις των τοίχων της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου γέμισαν χρώμα και σχέδια. Το ίδιο έγινε και με τους μονόχρωμους τοίχους έξω από την αίθουσα και σε όλο το μήκος της σκάλας των δύο ορόφων.

Το μήνυμα πίσω από την είδηση: Εδώ είμαστε! Φωνάζουν ζωγραφίζοντας οι μαθητές και διεκδικούν τη δική τους θέση στις αποφάσεις για την πόλη. Είναι μια ευγενική υπενθύμιση της νέας γενιάς, που με την ευαισθησία της θέλει να δηλώσει τη δική της άποψη.

Αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη στο Δημαρχείο,για να χαζέψει κανείς τις καλλιτεχνικές εκφράσεις των παιδιών και να πάρει μαζί του ωραίες εικόνες, που μεταφέρουν στιγμιότυπα της μυθολογίας μας στο σήμερα.. 

Άραγε έχει υπάρξει ξανά Δημαρχείο πόλης με τέτοια εντυπωσιακή εμφάνιση;  
Φαντάσου… πόσο υπέροχα διαφορετικά θα ήταν όλα, αν αυτά τα χρώματα της παιδικής αθωότητας μπορούν να επηρεάσουν σκέψεις, ενέργειες, αποφάσεις στον κόσμο των μεγάλων!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι logo-2.jpg

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠέΖΟ:

Στέλλα Γεωργίου

Επιμέλεια Δημοσίευσης:

                                                        Ντάβαρης Παναγιώτης

Comments are closed.