Όταν η αλήθεια διαστρεβλώνεται με μαύρη προπαγάνδα από τον δήθεν προοδευτικό χώρο

0
709

Την αντικομμουνιστική εκδήλωση που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Καλλιθέα, καταγγέλλουν με κοινή τους δήλωση η Ρούλα Ελευθεριάδου και η Ελπίδα Στεφανίδη, υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αττικής.

.

επιμέλεια   Γιώργος Αντωνακάκης

Η δήλωση αναφέρει:

   Οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύουν τον χειρότερο αντικομουνισμό, με τη συμβολή «ιστορικών» τύπου Αγτζίδη, Τσενκελίδη, Μαρατζίδη κ.α, ειδικευμένων αναθεωρητών «σοβιετολόγων», συνεχίζουν τη δράση τους για τη διαστρέβλωση της ιστορικής μνήμης, συκοφαντώντας τον σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον 20ο αιώνα.  Γι΄αυτό το σκοπό οργανώνουν εκδηλώσεις μαύρης προπαγάνδας, μια τέτοια έκαναν και στην Καλλιθέα, με στόχο όχι μόνο τις συνειδήσεις των Ελληνοποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ, αλλά κυρίως τις νεότερες γενιές, που δεν έζησαν τον σοσιαλισμό και την τεράστια προσφορά του στην ανθρωπότητα.   

Η αναθεώρηση της Ιστορίας, η ανιστόρητη ταύτιση κομμουνισμού με τον φασισμό έχει ξεκάθαρη στόχευση να αμαυρωθεί ο σοσιαλισμός, να  θολώσει η ελπίδα, η προοπτική των σύγχρονων εργατικών λαϊκών αγώνων για ένα μέλλον στο οποίο ο λαός θα έχει τη ζωή του στα δικά του χέρια.  Σε αυτό το σκοπό επιστρατεύονται ιστορικοί, που δεν διστάζουν να αλλοιώνουν την ιστορική αλήθεια  και να την προσαρμόζουν στο σκοπό,  ως σημαιοφόροι της απαράδεκτης θεωρίας των δύο άκρων, όπως ο Αγτζίδης και ο Μαραντζίδης, στον οποίο ανέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη της προεκλογικής του εκστρατείας.  

      Η αλήθεια είναι ότι ο σοσιαλισμός που τόσο λυσσαλέα πολεμάνε έδωσε  σε όλους τους λαούς που έζησαν στην πρώην ΕΣΣΔ, όπως και στους Πόντιους ομογενείς,  όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ζήσουν αρμονικά και να αναπτύξουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους.  Έδωσε δωρεάν για όλους παιδεία υψηλού επιπέδου και υγεία, πρόσβαση χωρίς κανένα εμπόδιο στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στον ελεύθερο χρόνο, στις διακοπές.  Επί σοσιαλισμού δεν υπήρχαν άστεγοι, ζητιάνοι, ούτε ναρκωτικά  που καταστρέφουν την ζωή των νέων,  δεν πέθαινε ο κόσμος  από έλλειψη εμβολίων,  φαρμάκων και υποδομών Υγείας.   

    Μαζί με τον σοβιετικό λαό,  η πλειοψηφία των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής συνέβαλε μετέχοντας ενεργά στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Πολλοί Έλληνες κομμουνιστές προασπίστηκαν τις  επαναστατικές ιδέες,   την υπόθεση της Επανάστασης. 

Η πλειοψηφία του ελληνισμού στη Σοβιετική Ένωση απέδειξε έμπρακτα τη στήριξή του στο νέο κοινωνικοπολιτικό καθεστώς και κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Χιλιάδες Έλληνες της ΕΣΣΔ πολέμησαν στην πρώτη γραμμή ενάντια στον φασιστικό ιμπεριαλισμό  και έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής τους πατρίδας, μέσα από τις γραμμές του ηρωικού Κόκκινου Στρατού.  Έτσι απελευθέρωσε η ΕΣΣΔ και ο Κόκκινος Στρατός την Ευρώπη, φτάνοντας  μέχρι το Βερολίνο.  Ένας από τους ήρωες μαχητές ήταν ο Λάζαρος Μέλικοφ από την Τσάλκα της Γεωργίας, που έπεσε μαχόμενος κατά την απελευθέρωση της Λευκορωσίας. Για τον ηρωισμό του τιμήθηκε με το μετάλλιο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. 

 Οι Έλληνες συμπατριώτες μας στις χώρες της πρώην Σοβιετικής  Ένωσης τον 20ο αιώνα, διακρίθηκαν και μεγαλούργησαν, σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής, καθ’ όλη την διάρκεια της οικοδόμησης του σοσιαλισμού και τιμήθηκαν από το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο. Όπως ήταν ο επιφανής Σοβιετικός Έλληνας σκηνοθέτης Αλέξανδρος Σγουρίδης,   ο διακεκριμένος Σοβιετικός Έλληνας μουσικός Οδυσσέας Δημητριάδης αρχιμαέστρος  της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Τιφλίδας, ο διακεκριμένος καλλιτέχνης Μιχαήλ Τσουλάκης,  διευθυντής της Φιλαρμονικής του Λένινγκραντκ και άλλοι. 

 Μετά τις ανατροπές του σοσιαλισμού και τη διάλυση της ΕΣΣΔ, χιλιάδες ομογενείς ποντιακής καταγωγής αναγκάστηκαν να φύγουν από τους τόπους διαμονής τους και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, όπου βρήκαν  απαξίωση, ανεργία και ανασφάλεια.

 Ήρθε στη χώρα καταγωγής του ένα έμπειρο και εργατικό δυναμικό, με μόρφωση και πτυχία από την ΕΣΣΔ, αποτελούμενο από  Καθηγητές Πανεπιστημίου και Μέσης Εκπαίδευσης, Ζωγράφους, Γλύπτες, Μουσικούς, Γιατρούς και Νοσηλευτές,  Φαρμακοποιούς, Μηχανικούς αεροσκαφών, Πιλότους  κ.α  Το Ελληνικό Κράτος αντί να τους διασφαλίσει αξιοπρεπή εργασία και κατοικία, τους οδήγησε στον τραπεζικό δανεισμό για να αντιμετωπίσουν τις στεγαστικές τους ανάγκες, με αποτέλεσμα σήμερα 35.000 οικογένειες Ποντίων, μαζί με άλλες χιλιάδες λαϊκές οικογένειές, να κινδυνεύουν να χάσουν τη μοναδική τους κατοικία από τα κοράκια των fαns.  

 Να θυμηθούμε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για τη διάσωση των λαϊκών κατοικιών, την οποία τα άλλα κόμματα απέρριψαν, όπως έκαναν και με τα άλλα σχέδια νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την πραγματική ανακούφιση του λαού, για το εισόδημα, την ασφάλιση, τη σύνταξη, τη φοροληστεία, την ακρίβεια, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν πάνω από τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ (τέτοια αντιπολίτευση στο πλάι του λαού! ).  Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ σώζουν τα σπίτια λαϊκών οικογενειών από τους πλειστηριασμούς και έχουν βάλει το χέρι τους σε κάθε νίκη, σε κάθε κατάκτηση του αγωνιζόμενου λαού. 

Τραγικό βίωμα για τους Πόντιους της πρώην ΕΣΣΔ είναι η απαίτηση από το αστικό κράτος να αποδείξουν, ύστερα από 30 και  40 χρόνια παραμονής στην χώρα, ότι είναι Έλληνες και δικαιούνται να πάρουν την πλήρη σύνταξη, ενώ οι περισσότεροι ηλικιωμένοι Πόντιοι Ομογενείς έφυγαν από την ζωή,  χωρίς να τους δοθεί και αυτό το πενιχρό επίδομα του Ο.Γ.Α. 

 Μετά από δεκαετίες παραμονής  στην Ελλάδα, οι Πόντιοι της πρώην ΕΣΣΔ βιώνουν την ίδια αθλιότητα που βιώνει το σύνολο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μετράμε καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα με νεκρούς εργάτες, που προστίθενται στα  εγκλήματα  στο Μάτι,  στα Τέμπη, στους νεκρούς από τους σεισμούς και τις πλημμύρες,  από ελλείψεις ασθενοφόρων,  από την πανδημία, με ασθενείς έξω από τις ΜΕΘ, που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να παλέψουν για τη ζωή τους. Το εχθρικό αστικό κράτος απέδειξε πόσο «κοστολογεί» τις ζωές μας, τις οποίες δεν υπολογίζει μπροστά στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Μετράμε τεράστιες ανθρώπινες απώλειες και εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, όπου ζουν μέχρι και σήμερα πολλοί συμπατριώτες μας. Εκεί  σήμερα σκοτώνονται ο ουκρανικός και ο ρώσικος λαός, ενώ επί σοσιαλισμού για 70 χρόνια έζησαν μαζί ειρηνικά και μεγαλούργησαν, αφού στην ΕΣΣΔ  συνυπήρχαν αδελφωμένες πάνω από 100 εθνικότητες. Σήμερα  είναι ορατός ο κίνδυνος κλιμάκωσης του πολέμου και τεράστιες οι ευθύνες ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την ελληνική εμπλοκή, που στοχοποιεί το λαό μας. Μετράμε νεκρούς στους θαλασσοπνιγμενους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, όπως το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου , όπου στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”, η απάντηση κι εδώ είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων! Ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην “κανονικότητα” των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στον Έβρο και το Αιγαίο.

Ο κόσμος  δεν έγινε καλύτερος μετά τις ανατροπές, μετά τη νίκη της αντεπανάστασης, όπως προπαγάνδιζαν τα καπιταλιστικά κέντρα και οι κάθε λογής απολογητές του καπιταλισμού. Οι λαοί της πρώην ΕΣΣΔ, πριν από  33 χρόνια, δεν μπορούσαν να φανταστούν ένα τέτοιο μαύρο μέλλον, με την κυριαρχία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ο σοσιαλισμός έδωσε στους λαούς υψηλό επίπεδο διαβίωσης και ισοτιμία. Αντίθετα ο καπιταλισμός τους δίνει φτώχεια, ανεργία, ακόμα και στέρηση βασικών αγαθών διαβίωσης, δίνει την παιδεία και την υγεία σαν ακριβό εμπόρευμα, και την  απουσία μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής μας. Ταυτόχρονα, προσφέρει στο μεγάλο κεφάλαιο φοροασυλία  και κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης,  το Υπερμνημόνιο,   με τους 350 αντιλαϊκούς νόμους που το ακολουθούν,  για να φορτώσουν στο λαό την αποπληρωμή των δανεικών του Ταμείου στην πλουτοκρατία.  Σε αυτή την πολιτική της λιτότητας, στη στρατηγική της ΕΕ  έχουν δεσμευτεί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

 Οι λαοί έχουν γράψει με το αίμα τους την Ιστορία και δεν ξεγράφεται με  βρώμικο μελάνι. Ό, τι κι αν κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση,  τα κόμματα του ευρωατλαντισμού, τα διάφορα αστικά επιτελεία και ορισμένοι ιστορικοί, στρατευμένοι στην υπόθεση της αναθεώρησης της Ιστορίας, στον αντοσοβιετισμό- αντικομμουνισμό,  η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων δεν θα βρει έδαφος να ευδοκιμήσει.

 Στην προσφυγομάνα και ανταρτομάνα Καλλιθέα δε πιάνουν τόπο τέτοιες πρακτικές. Δεν μπορούν να μας παραπλανήσουν  όλοι αυτοί του «προοδευτικού- αριστερού» χώρου, γιατί πρόοδος και αντικομμουνισμός δεν πάνε μαζί, ούτε αριστερά μαζί με τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ. 

 Η Καλλιθέα γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Πόντιοι,  που ήρθαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή στην Ελλάδα το 1922 αλλά και μετά το 1938-39 από την Σοβιετική Ένωση, εγκαταστάθηκαν σε άθλιες συνθήκες και βιώσαν  τις εξορίες στα ξερονήσια και τις φυλακές. Αυτή ήταν η φροντίδα του κράτους των αστών. Οι πρόσφυγες γνώρισαν την αλληλεγγύη μόνο των κομμουνιστών, μαζί τους αγωνίστηκαν για να επιβιώσουν και να διεκδικήσουν να ζήσουν ανθρώπινα, έτσι στη συνέχεια εντάχθηκαν στην ΕΑΜική Αντίσταση, με καθοδηγητή, οργανωτή και κύριο αιμοδότη το ΚΚΕ.

 Απέναντι σε ένα σύστημα, που γίνεται όλο πιο αντιδραστικό και βάρβαρο, ο σοσιαλισμός αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική και αναγκαία λύση, για πραγματική φιλολαϊκή ανάπτυξη, με το λαό να κάνει κουμάντο στη ζωή του. Mε οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με επίκεντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο και την απελευθέρωση των δυνατοτήτων του.  Με σκοπό της παραγωγής την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του ανθρώπου. Είναι ένας δρόμος απαλλαγμένος από τους καπιταλιστές, από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό το δρόμο ανάπτυξης γνωρίσαμε εμείς οι Πόντιοι,  της πρώην ΕΣΣΔ,  και οι περισσότεροι από μας  νοσταλγούμε τη ζωή που ζήσαμε στο σοσιαλισμό και τα επιτεύγματά του. 

Στον επιχειρούμενο αντισοβιετισμό και αντικομμουνισμό  θα δώσουμε απάντηση στις κάλπες της 25ης του Ιουνίου, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ,  το μόνο κόμμα που είναι δεσμευμένο με τα λαϊκά συμφέροντα, γι΄αυτό μπορεί να οργανώσει  ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, μέσα  και έξω από τη Βουλή, ώστε να  αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επέλαση που θα κλιμακωθεί, αφού τα χειρότερα είναι μπροστά μας, με ορατή την οικονομική κρίση. Για να υπάρξουν όχι μόνο μέτρα ανακούφισης αλλά και κατακτήσεις δικαιωμάτων. Για να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα, η συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων και να αλλάξει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Για να γίνει ο λαός μας πρωταγωνιστής των εξελίξεων και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές,  για ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας, για την οικοδόμηση του φωτεινού, σοσιαλιστικού μέλλοντος. 

Ρούλα Ελευθεριάδου,

Ελπίδα Στεφανίδη,        

Υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αττικής.

Comments are closed.