«Ψίθυροι από μια άλλη ζωή» Αθανάσιου Δαββέτα – Παρουσίαση βιβλίου στο Δημοτικό Θέατρο

0
123

Το βιβλίου του Αθανάσιου Δαββέτα «Ψίθυροι από μια άλλη ζωή» παρουσιάζεται σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, ώρα 18:30από τον Κύκλο Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Φιλαρέτου και Κρέμου).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

-Μαρία Κασιμάτη Φιλόλογος – Συγγραφέας 

-Θανάσης Νικολόπουλος Πρόεδρος Εφετών Αθηνών – Ποιητής 

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν:

-Μαριάνθης Παγουτέλη  Αντιπρόεδρος ΑΠ

-Δημήτρης Ορφανίδης  Πρόεδρος Εφετών – Ποιητής

-Σοφία Λιγνού  Πρόεδρος Εφετών – Ποιήτρια

-Αλέξανδρος Αρδαβάνης  Δ/ντης κλινικής Αγίου Σάββα, Ιατρός ογκολόγος – Ποιητής

Την εκδήλωση συντονίζει ο Πάνος Σόμπολος

«Ψίθυροι από μια άλλη ζωή»

Πρόκειται για μια σειρά πεζών και ποιητικών κειμένων – οδοδεικτών σε μια πορεία ζωής από την εποχή των προσδοκιών σε εκείνη των ματαιώσεων. Μια σειρά ρόλων που υπαγόρευσε η ίδια η ζωή στους ερμηνευτές της, από την πρόσκαιρη χαρά μιας αιώρησης στο κενό μέχρι τον τρόμο της πτώσης.

Ένα γαλακτομπούρεκο που τελειώνει στις στάχτες, μια ρημαγμένη από τον πόλεμο γυναίκα και η ατέλειωτη μοναξιά της γενιάς και του φύλου της, ένας ευσυνείδητος δικαστής που ανεπίγνωστα μεταμορφώνεται σε εκείνο που αντιμάχεται και άλλοι αναπάντεχοι χαρακτήρες συμπληρωμένοι από ποιητικές στιγμές.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αθανάσιος Δαββέτας γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλλιθέα Αττικής. Τελείωσε το εκεί 6ο Δημοτικό Σχολείο και το δημόσιο (τότε εξατάξιο) Γυμνάσιο Αρρένων Καλλιθέας. Εισήχθη με υποτροφία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1975. Φοίτησε σε αυτήν μέχρι το 1979 και έλαβε πτυχίο με βαθμό «άριστα». Έκανε τη στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς κατά τα έτη 1980-1981.

Ακολούθως άσκησε δικηγορία μέχρι τον Ιούλιο του 1984. Διορίσθηκε Έμμισθος Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών τον Αύγουστο του 1984, αφού επέτυχε τρίτος κατά σειρά στις προηγούμενες παρεδρικές εξετάσεις. Σταδιοδρόμησε ως δικαστής των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων κυρίως στην Αθήνα. Το 2001-2002 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο «Master of Laws», με έμφαση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, από το Πανεπιστήμιο του Southampton στη Μεγάλη Βρετανία.

Παράλληλα με τα στενά δικαστικά του καθήκοντα, συμμετείχε με επιτυχία σε αποστολές του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες για την επεξεργασία Κοινοτικών Οδηγιών που θα ενσωματώνονταν στο ελληνικό δίκαιο. Εξελίχθηκε μέχρι το βαθμό του Προέδρου Εφετών (2017) και υπηρετεί στο Εφετείο Αθηνών.

Από την αρχή της καριέρας του, ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο του ερασιτεχνικά με το να συγγράφει μικρά λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα με βάση τις προσωπικές και επαγγελματικές εμπειρίες του.

Από το 2017 δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του λογοτεχνικού σωματείου «Κύκλος Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών», (Κ.Ε.Λ.Δ.), και είναι μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου με τον τίτλο του Κοσμήτορα. Συμμετείχε με ποιήματά του στο πρώτο Ανθολόγιο του Κ.Ε.Λ.Δ., που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2018 από τις εκδόσεις «Ανάτυπο», με τίτλο «Ποιητική Αδεία», καθώς και στο δεύτερο Ανθολόγιο του ίδιου, (με ποιήματα και διηγήματα αυτή τη φορά), που εκδόθηκε το 2020 από τις εκδόσεις «ΕΛΚΥΣΤΗΣ», με τίτλο «Εν αμφιβολία ποιητές».

Comments are closed.